Kjelsson: Blå moped, omslag

Nydelig plate av Christina Kjellsson

Christina Kjellsson er født i Jämtland men siden 1982 bosatt i Göteborg, så hun må vel regnes som ekte Göteborgarere. Hun har tidligere utgitt syv plater, og hennes siste, Blå moped, er av alle ting en LP. Den er på mange måter en hyllest til Göteborg selv om det også er andre temaer som blir berørt på platen. 

Ketil Edmond Fjeld

Noe av det som gleder meg mye med platen, er hennes melodier. Er det noe jeg savner hos nordiske viseartister så er det å skrive fengende melodier. Christina Kjellsson kan kunsten slik at dette er en fornøyelse å høre på. Når hun i tillegg har en gruppe særdeles solide musikere i ryggen, må jo dette bli bra.

Også tekstmessig behersker Kjellson faget som viseskriver særdeles  godt. Hun ønsker å fortelle historier med sine viser, og det gjør hun på en bra måte uten juks. Som sagt er det låter som på en måte hyller Göteborg. Best blir Christina når hun skriver låter om livet. De to beste sporene på platen er Sol over Haga og Precis som vi – da får Kjellson virkelig vist frem hvilken dyktig låtskriver hun er. Alt i alt er det på denne platen mye å glede seg over og jeg sier bare: mere Kjellsson!

Når man er så heldig at man får holde en LP i hendene, syntes jeg det er på plass å gi ros til Elja Salminen, hun står for foto på coveret og utformingen. 

Christina Kjellsson: Blå moped
www.troglodyt.se