Hege Bålsrød og Barn på Granly

Barneplate til å bli i godt humør av

Det er ikke hver dag en viseplate for barn dumper ned i anmelderens postkasse. Desto større er gleden når det skjer, for det lages ikke mye visesang rettet mot barn. Hege Bålsrød har samarbeidet med Granly skole i Horten – hele 480 barn i alderen 6–12 år synger på platen.

Ketil Edmond Fjeld

For å si det aller først, dette er en plate som det virkelig svinger av og blir veldig hyggelig for å høre på selv for en gammel gubbe som anmelderen. Tekstene er skrevet av Hege Bålsrød selv, med unntak av to skrevet av Ingvar Hovland. De er enkle og tydelige som gode barnetekster skal være, men med klare budskap. 

Denne anmelderen er til tider kritisk til visekomponister for at deres melodier til tider ikke holder mål. I dette tilfellet slår jeg bare fast, Hege Bålsrød kan kunsten med å skrive fengende melodier tilpasset målgruppen, nemlig barn. Når jeg i tillegg registrerer at Bålsrød har fått med seg musikere av første klasse som Terje Johansen, Olaf «Knerten» Kamfjord, Terje Norum og Jon Kirkebø Rosslund må jo dette bli bra – og det skyldes ikke minst at Hege Bålsrød tar barna på alvor. Når det gjelder fremføringen av barna fra Granly skole så er det bare å si, her oser det lekenhet og livsglede. 

Bok og CD - Hege BålsrødFor de som tror at denne platen bare passer for barn: den kunne like gjerne vært skrevet ut på blå resept av leger, for dette er en plate som får selv den mest humørløse til å skinne opp. Anmelderen konkluderer enkelt og greit med bravo til Granly skole og Hege Bålsrød.

 

Hege Bålsrød og Barn på Granly skole:
Høyt og lavt, før og nå

Artistens nettsted: http://balsrod.no

Prosjektet finnes også som bok.

Publ: 1. feb. 2019.