Baardsen-omslag

Trond Helge Baardsen: Sopp under fasaden

Trond Helge Baardsens band-album Sopp under fasaden er en god oppfølger til hans første plate Skygger fra en aen tid. Platen tar opp dagsaktuelle temaer som utfordringer i samliv, prestasjonspress etc og er godt arrangert og produsert. Behagelig visepop på Stavangerdialekt!

Trond Skarsten

Trond Helge Baardsen er ingen novise innenfor musikken. Han har sin utdannelse fra både Universitet i Oslo og Norges Musikkhøgskole men vel så viktig er hans lange fartstid som fra tidlig 2000-tallet gjorde publikum i Stavanger oppmerksomme på denne karen og de mange bandprosjekter de senere årene. Som så mange andre musikere flyttet han til Oslo og er der ganske aktiv og ambisiøs gjennom flere bandprosjekter i tillegg til «Baardsen». Baardsen albumdebuterte med Skygger fra ei aen tid på Nordic Records i 2015. Dette albumet fikk god mottakelse av anmeldere og flere av singlene ble listet på diverse spillelister.

Platen Baardsen er en samling på totalt 8 melodier hvor samtlige er skrevet av Trond Helge Baardsen og med tekster som i tillegg til å ta opp dagsaktuelle temaer også inneholder ganske personlige betraktninger om sider ved livet og en hyllest til Oslo – stedet hvor det skjer! Men også med elementer fra den «gamle og tradisjonelle Stavanger-rocken fra 1980-tallet

Arrangementene er sentrert omkring bruken av piano som understøtter Trond Helge Baardsens vokal – og det er ingen som kan bestride at han har en god og klokkeklar stemme, men personlig savner jeg den store følelsesmessige spennvidden eller snarere dramatikken som kunne ha løftet flere av produksjonene på platen. Platen blir noe forutsigbar, nesten for behagelig og derved «ufarlig» til å nå helt opp hos undertegnede. Men absolutt en plate som fortjener å finne sitt publikum og da kanskje spesielt blant de som er på leit eller av en eller annen grunn trenger litt trøst i livet – dette er en plate som bør lyttes til i en rolig atmosfære og da definitivt ikke som bakgrunnsmusikk!

Etter å ha lyttet gjennom platen flere ganger så vil jeg lande på produksjonene Ambassadør og Tigerstaden som mine absolutte favoritter.

Med seg på platen har Trond Helge Baardsen, gitar, piano og gitar,  et knippe gode musikere:

Henning Brøvig Hanssen, bass og gitar
Stian Føyen, trommer
Anders Møller, perkusjon
Hanne Fjeldstad, kor
Produsent og tekniker har vært Vegard Kleptås Sleipnes

4 tonerDet å karaktersette musikk er og må være en meget subjektiv vurdering – noen vil sikkert være enig , mens andre dypt uenig. For meg så havner platen Baardsen som en sterk 4’er!

Norsk på plate/Out of the City Productions 2018

 

Publ: 13. okt. 2018.