Dekadansorkestern

Perry Stenbäck & Dekadansorkestern: «Just nu när inget är for evigt»

Perry Stenbäck var for undertegnede et ubeskrevet blad før han dukker opp sammen med sin gode venn og medmusikant Lars Martin Myhre for noen år siden på blant annet platen Hans Majestet og en mengde konserter. 

Trond Skarsten

Perry Stenbäck er kjent ikke bare som en artist med stor forkjærlighet for sin svenske visearv via både Evert Taube og Cornelis Vreeswijk men også som en solid musiker (vokal og strenger). Med sitt band Dekadansorkestern har de produsert en solid plate med det jeg vil kalle et elegant lydbilde – lytt og døm selv!

Platen inneholder i alt 12 produksjoner som er en kombinasjon av respektfulle tolkninger av Cornelis Vreeswijk’s kjente viser så som Dekadans, Veronica, Incestvisan og Balladen om Hr. Fredrik Åkare og Frk Cecilia Lind til tolkninger og oversettinger av tekster/melodier signert både Ingvar Hovland og Lars Martin Myhre så som Häster i regn  og ikke minst Sibelius 8.de.

I tillegg inneholder platen egne komposisjoner og tekster fra Rune Elsen Carlsson og Perry Stenbäck selv – en god vokalist og komponist med mye på hjertet. Nok en gang opplever jeg det faktum at når topp musikere som kjenner hverandre godt møtes så blir resultatet alltid i egen klasse. Platen Just nu när inget är for evigt er intet unntak i så måte. Bandet består av, i tillegg til en rekke av gjestemusikere, Naja Storebjerg (perksusjon/kor), Christine Dueholm (trommer/kor) – hun er for øvrig også gift med Perry, Henrik Kunz (kontrabass/kor). Platen er spilt inn hovedsakelig i Sonore Studio, Vejle og arrangert av Perry Stenbäck sammen med Dekadansorkestern.

Jeg har betegnet lydbildet som elegant og med det menes i full respekt for de utøvende musikerne og stilartene som platen inneholder elementer av – fra tradisjonell skandinavisk visekunst, via litt rocka pop til jazz. Rett og slett et meget samspillende band bestående av meget erfarne musikere som er mikset med stor ydmykhet og respekt – en fryd for øret!

Avslutningsvis så ble jeg litt «skremt» av bandnavnet Dekadansorkestern da dette tradisjonelt tolkes mot forfall og elendighet, men dette viser seg kun å være et ordspill over Deka-DANS og bandet er jo helt i den andre enden av skalaen! Tror at Cornelis Vreeswijk selv hadde frydet seg over den vrien…

5 tonerDette er en klokkeklar og sterk skandinavisk 5’er fra min hånd!

Perry Stenbäck & Dekadansorkestern: Just nu – när inget är för evigt
Go Danish Folk Music GO0918

Publ: 8. des. 2018.