CD-omslag Grete Utengen

Grete Utengen: Det er jeg som kjører

Det gleder bestandig når denne anmelderen får en viseplate med egenskrevne viser og i tillegg egen musikk. Det er Grete Utengen som er ute med platen Det er jeg som kjører – Om å åpne og lukke dører. 

Grete Utengen
Grete Utengen. Foto: Jan Nossen.
Ketil Edmond Fjeld

Platen er innspilt i Øystein Vesås’ studio Lydkjøkkenet og hun har med seg dyktige musikere som Steinar Larsen, Ingrid Gudmundsen, Marit Klovning og Erik Hageler. Lydbildet er balansert og Utengens stemme kommer godt frem i låtene. 

Tekstene er gjort over flere år og har ingen tematisk tråd. Utengens tekster handler i noen grad om stemninger som på låtene Et glass vin og Nok en gang. Men der jeg syntes at Utengen har potensiale, er når hun tar humor i bruk som virkemiddel. Kostelig er låten Det er jeg som kjører — som handler om at det er hun som bestemmer at hun selv skal kjøre. Den samme humoren tar hun i bruk på låten En hest er en hest, ikke sant? På noen låter må hun jukse litt med ord for å få rimene til å gå opp. Favorittlåten min er Rustne damer hvor hun bruker ironi og humor på en flott måte.

Ett råd til Utengen er å jobbe mer med melodiene. Hun har absolutt et potensiale til å utvikle både tekster og låter, og denne platen er absolutt verd å lytte til. 

Glemt er heller ikke at CDen er utstyrt med Utengens egne malerier, det vitner om en tusenkunstner. Visesangere og diktere som viser mot til å prøve, fortjener ros spør du meg!

Grete Utengen: Det er jeg som kjører
Om å åpne og lukke dører
Egen plateutgivelse.

Publ: 27. des. 2018.