Lukashaugen CD

Erik Lukashaugen: Tel si ega tid (CD)

Dette er ei plate med mange topplåter, dyktige musikere, besnærende melodier, og et par sanger som får meg til å lure på om Erik Lukashaugen kan bli vår nye Vidar Sandbeck.

Øyvind Rauset

Lukashaugen CDDet kan hende at grensa oppover ikke stanser ved Sandbeck engang. For etter å ha hørt denne plata noen ganger, er jeg nesten sjokkert over hvor bra dette er.

Min Sønn fikk meg til å gråte. Kanskje fordi det var så likt noe min egen far sa til meg, og som fikk meg til å tenke: «Det er en god far å ha». Og så blir det så utrolig flott bygd opp, med omskifte av takt og melodi, pålegg av spelemannslag, og lyden av skogen som trenger igjennom så tårene spratt hos denne anmelderen:

Om du får kjerring, om du får kar, om du blir profet eller proletar, samma hvor du går, samma hvor du står, samma hva så er du sønn’ min!

Og i neste øyeblikk, på Je vet det er je som har rett, trår Sanbeck-disippel Lukashaugen til med en tekst så burlesk at du ikke er i tvil om typen han beskriver. Alle har truffet utallige utgaver av denne selvgode besserwisseren. Og melodien passer så utrolig bra!

Lukashaugen har en behagelig stemme som det går an å høre lenge på uten å bli trøtt i ørene. Et sikkert og velklingende gitarspill av bl.a Annar By undebygges subtilt med myke basstoner av Ellen Brekken, og multi-spillemann Tarjei Nysted trakterer strengene virtuost. Annar By er også med på banjo, gitar, mandolin, munnspill i tillegg til sang. En bedre låtskriver enn han skal en lete lenge etter, og hans bidrag gir et stort løft til albumet.

5 tonerOm jeg skal gi karakter på plata, må det bli en sterk 5’er. Veldig sterk.

Erik Lukashaugen: Tel si ega tid
Øksekar CD03. Utgitt okt. 2015.