Bengt-Ole: Innhentet av livet CD

Bengt-Ole Nordstrøm: “Innhentet av livet”

Produksjonen «Innhentet av livet» er skrevet og tonesatt av en visesanger med lang fartstid og handler ganske enkelt om livet. Denne CD’en er for øvrig Bengt-Ole Nordstrøm første CD – hvorfor han har ventet så lenge, kan man bare undre seg over.

Bengt-Ole: Innhentet av livet CDTrond Skarsten

Bengt-Ole Nordström har livnært seg som visesanger og kulturarbeider i over 25 år, det meste av tiden som freelancer. Inspirasjonen til sine sanger har han  hentet fra Erik Bye, Olle Adolphson, Jaques Brel og Alf Prøysen.

Produsent har vært Ingar Helgesen, og Morten Fjøss Augustinius har tatt seg av det lydtekniske. Musikere på platen har vært et nennsomt utvalg av veletablerte musikere så som Trond Lien (keyboard), Gjermund Silset (bass), Freddy Holm (strengeinstrumenter) med flere. Med platen er det også et innstikkshefte med samtlige tekster og en rekke gode bilder fra innspillingen av platen.

Samtlige melodier og tekster har en jordnær og respektfull tilnærming til både tekst og melodi hvor inspirasjonskildene til tider kommer tydelig frem. Titlene på sangene forsterker da også inntrykket av at dette er skrevet ut i fra en ekte kjærlighet både til livets mangfold og mening i gode tekster og melodier  med alt fra «Tango for høysensitive» via «Mitt NAV» til «Waltzheimer». Sistnevnte er vel den melodien på plata – og for øvrig den siste – hvor den mest opprinnelige og ekte Bengt-Ole Nordstrøm kommer tydeligst frem etter min vurdering.

4 tonerEn tvers igjennom solid og melodisk produksjon for et voksent publikum, her er kanskje også noe av utfordringen –solid men mangler muligens ytterpunktene. Dette er smak og behag, og derfor overlater jeg til lytterne å bedømme videre. Poengmessig så er denne produksjonen ingen ren 4’er men hører mere hjemme der enn en 5’er


CD: Bengt-Ole Nordstrøm– “Innhentet av livet»
Nobel Records NREC335