Ni Liv - Leva meg opp

Ni Liv: «Leva Meg Opp»

Ni Liv er et erfarent band fra Telemark og har med CD’en «Leva meg opp» til sammen utgitt syv album. Bandet ble etablert i 2003 og har gjort et stort antall konserter over hele landet. Musikken må kunne karakteriseres som country- og folkrock. Tekstene er på Bø-dialekt som passer denne musikkformen meget bra.

Ni Liv - Leva meg oppTrond Skarsten

Albumet «Leva meg opp» ble utgitt våren 2014. Bandet ønsket å finne seg en produsent som kunne ta tak i låtmaterialet og ta styringen mht hvorledes det skulle låte, men da de ikke klarte å få tak i en som passet, valgte bandet å gjøre det selv. Musikken er spilt inn live, men i forskjellige rom i studioet for nødvendig separering av lydbildet og deretter mikset. For å benytte utsagn fra bandet selv «Me er eit band, ikkje ein gjeng med studiomusikarar og musikken blir best når me spelar samtidig».

Bandet består av Jon Solberg (vokal, gitarer og fele), Eivind Aase (trommer og perkusjon), Terje Meisingset (tangenter), Knut Olav Sandvik (bass og gitar) samt Jan Birger Akerhaugen (gitarer og banjo). I tillegg kommer et knippe med gjesteartister på vokal, saxofon, trompet og trombone. All musikk er arrangert og produsert av «Ni Liv» og er spilt inn Athletic Sound i Halden. Dette er et konsertband med fengende musikk med god publikumsappell.

Produksjonen gir et klart inntrykk av et band som ønsker å beholde «live»-preget på CD’en, og dette har de etter min mening klart meget bra, men dette har også en nedside og det er lydbildet som kan virke litt grøtete. I det hele et sterkt band med gode melodier og tekster hvor flere av melodiene har kommet gjennom nåløyet og inn på P1’s spilleliste (til sammen 11 ganger!) og med jevne mellomrom blir spilt på diverse radiokanaler. Om ikke dette bandet innen ett til to år får en Spellemannspris så skal jeg gå fra Kongsberg til Notodden på ren trass.

Med platen følger et fint innstikkshefte med tekster, omtaler, bilder og ikke minst et artig omslagsbilde.

Jeg finner det vanskelig å trekke frem noen spesielle komposisjoner da dette er en sterk og jevn utgivelse – selv om jeg personlig synes jeg lydbildet trekker noe ned. Om jeg allikevel skal trekke frem en melodi så er det «Kastanjehår» eller «Håkken e du»- sett den på spilleren og skru volumet opp så skjønner dere nok hva jeg mener.

5 tonerSå nær en 6’er men dessverre trekker lydbildet denne produksjonen ned til en 5’er.

CD: Ni Liv – “Leva meg opp”
GRAM 1477