CD-omslag

Lewi Bergrud: «Don’t leave» (CD)

Det syder og koker i Norge av nye og etablerte musikere og derfor en utrolig flott oppgave å få lov til å skrive omtaler av noe av det som skjer – eller har skjedd, som her.

CD-omslagEndelig tok også Lewi Bergrud fra Toten steget ut og releaset sin første soloplate selv om flere av melodiene har vært testet ut på publikum tidligere.  Lewi Bergrud har spilt med Kurt Nilsen, Narum, Inger Lise Rypdal samt spilt på scener i både Europa og USA.

Trond Skarsten

CD’en «Don’t leave» ble utgitt høsten 2013. Lewi Bergrud er både en gudbenådet vokalist og en god låtskriver og multi-instrumentalist. Platen er innspilt i Ruben Dalens studio, Oslo og med seg på platen har han Ruben Dalen (trommer, perkusjon, keyboard og programmering), Jon Anders Narum (gitar, munnspill), Børge Petersen-Øverleir (gitar), Ronny Ødegaard (keyboard), Morten Reppesgård (keyboards), Arne Henry Skullerud (trommer), Torbjørn Dyrud (impro-piano) samt Glenn Gulli, Miriam Våga (kor) og gjesteartist Benedikte Narum Jenssen (vokal).

Dette har er en tvers igjennom gjennomarbeidet plate med en gjeng dyktige musikere som har fått lov til å utfolde seg samt utforske Lewi Bergrud’s muikalske landskap – til tider hardt og direkte men som oftest søkende og panorerende melodisk sett.

Vanskelig å bedømme denne som en debutplate grunnet artistens lange merittliste, men et stykke solid musikalsk håndverk er det absolutt.

Platen er godt mikset og lyden er distinkt og fin. Platen starter med kuttet «What If» som til tider kan minne om en blanding av Sting og Stewe Howe både når det gjelder vokal og hvorledes gitar veksler mellom å ligge i bakgrunn og forgrunn – synd den er så kort !

Flere av melodiene gir i alle fall undertegnede klare assosiasjoner til Sting. Om man skal kategorisere denne CD’en så må det bli en blanding av melodisk- og symfonisk rock – dette er en CD som ganske sikkert har blitt spilt mye og av mange etter at den lå ute på VG-lista i 2013 – som den forhåpentligvis fortsetter å bli. Min favoritt må bli «Walk with you».

5 tonerEn produkjson som har ligget såpass lenge ute på markedet er litt vanskelig å bedømme ordentlig, men har ingen problemer med å gi den en klokkeklar 5’er.

CD: Lewi Bergrud– «Don’t leave»
Grammofon 2013
GRAM 1369

Lewi Bergrud med Narum
Bergrud på scenen med Narum