Elin Furubotn

Elin Furubotn: “Å nærme seg det nære” (CD)

Elin Furubotn er en artist som har gått meg litt forbi, selv om jeg visste om deltagelsen i Grand Prix i 1994 og at hun har gitt ut flere soloalbum etter CD-debuten i i 1999. CD’en «Å nærme seg det nære» som hun nå er ute med, viser klart at samarbeidet med et utvalg av musikere fra Stavanger Symfoniorkester er et heldig valg klangmessig sett, men denne hyllest må hun dele med arrangøren Erik Waldejer og musikere fra øverste hylle.

elinfurubotn-CDTrond Skarsten

Av en eller annen grunn valgte jeg denne gangen å starte vurdering med et grundig studium av innstikksheftet før jeg lyttet til CD’en. Det som umiddelbart slo meg var at alle tekstene gav et nært og nærmest nakent innblikk i hvor vanskelig og hvor lett det kan være å være menneske. Dette er en moden artist som tør å være ærlig, direkte og uten bruk av floskler eller annet for å få tekstlinjene til å henge sammen – rett og slett godt visehåndverk!

Det er nok noen som sikkert vil hevde at bruken av Stavanger Symfoniorkester hever albumet – men tekstene og melodilinjene er såpass sterke at slagkraften kunne vært minst like sterk i en mere nedstrippet versjon, så som f.eks i «Du ser så kule ut».

Jeg er vanligvis en mann av få ord og dersom Elin Furubotn skulle ha lyst til å stille på scenen for den nystartede viseklubben «Christian» på Kongsberg, så skal du være hjertelig velkommen, men da i en nedstrippet utgave, gjerne med en B3, bass og gitar til å støtte deg! (Eller bare med gitar? Hun gjorde en meget god konsert på Nye Skalder med det! Red.anm.)

Alle tekster og melodier på denne CD’en er ved Elin Furubotn selv, og albumet er et godt bevis på at musikk ikke har noen tidsbegrensing – modne artister kan likeså gjerne lykkes som artister, og visebegrepet er vidt og hele tiden i utvikling – heldigvis.

Med seg på denne CD’en har hun også Morten Abel (vokal og inspirator), Helge Andreas Norbakken (perkusjon), Allan Vigre (gitar), Erlend Aasland (banjo) samt 17 musikere fra Stavanger Symfoniorkester (ingen nevnt, ingen glemt)

 

5 tonerElin Furubotn: Du har ikke bare nærmet deg det nære – du er der allerede!
En god produksjon som jeg ikke vil nøle med å honorere med en klokkeklar 5’er!

CD: Elin Furubotn – Å nærme seg det nære
GRAPPA
GRCD4460