Christian Meyer

Christian Meyer: “Fyrvokter” (CD)

Jeg har stor sans for musikere som tar sats og tør å kaste seg ut i det, og for Christian Meyer er det intet unntak. Karen fra Kongsvinger debuterer her med sin første CD som er spilt inn for egne penger i løpet av 2013 og våren 2014. Releasekonserten i høst var på Kongsvinger som seg hør og bør.

Christian MeyerTrond Skarsten

Innspillingsleder har vært Stein Kulseth som også medvirker på mandolin og kor, i tillegg er Marius Stegegjerde-Kristiansen med på lyd og Even Finsrud (trommer), Tov Ramstad (kontrabass), Trygve Beddari (tangenter) og Tore Blestrud (dobro/steelgitar) samt andre musikere. Platen er innspilt i Sparkle Sound Studio, Oslo.

Christian Meyer har skrevet sanger på norsk i flere år og at debutplaten er med norske tekster løfter platen en del, da den ellers lett kunne ha havnet i kategorien for ting man på en måte har hørt før.

Dette har blitt en trivelig plate med gode musikere,  trekt noe ned av litt svake tekster men med mange humoristiske vinklinger og poeng. Kort sagt en solid debut på norsk – blir spennende å se hva oppfølgeren bringer med seg…

Da lydbilde og egentlig også tekstene er rimelig like, ser jeg denne gangen ikke behov for å «dissikere» hver enkelt melodi. Arrangementene er gode og melodilinjene lette og til tider elegante. Bruken av mandolin og trekkspill gjør hele produksjonen folkelig selv om det også er klare innslag fra andre musikkformer. Mange artige poenger tekstmessig men bruken av enderim gjør dette ganske ufarlig – her har artisten mye å hente ved å tøye tekstbegrepet uten at dette går ut over rytme og innhold. Men ett kutt må jeg trekke frem og det er «Dans» – en vàr og litt spesiell melodi.

4 tonerDet er normalt ganske vanskelig å sette karakter på en egenfinansiert debutplate, men her ser jeg ingen problemer med å sette en klar 4’er. Som sagt en solid debut!

CD: Christian Meyer – “Fyrvokter»
Hallo Produksjon 2014
HAL001

Publisert: 30. nov 2014.