Plakat

Åselill Sæthre: «Krumkakesanger» (CD)

Åselill Sæthre er en artist med mange jern i ilden og dette smelter på en måte sammen i denne platen som artisten selv har kategorisert i en for meg ny kategori, visejazz.

Trond Skarsten

Jeg må innrømme at da jeg satte på platen første gang så undret jeg meg på om det ikke hadde vært mere rettferdig at «Krumkakesanger» ble vurdert i Jazznytt, men etter noen flere gjennomhøringer fanget den mere og mere av min interesse. Dette er en produksjon med sterke musikalske prestasjoner og en til dels overraskende instrumentsammensetning som f.eks bruken av bassklarinett. Samtlige tekster og melodier er ved Åselill Sæthre selv – dog med unntak av «Å jul med din glede» hvor teksten er av Kielland og melodien en variasjon over den gamle kjente. Det er nok i tekstene at man tydeligst merker tilhørigheten og inspirasjonen fra teateret – tekstene kan virke litt banale, men kompet, som ofte kan oppfattes som improvisasjoner rundt vokalens melodilinjer, binder produksjonen til en reise inn i en annen verden. Dette er en verden som krever at lytteren tar seg tid til å høre produksjonen noen ganger før man finner nerven i den.

  • Vokal: Åselill Sæthre og Eyolf Dale (nr.6)
  • Piano: Eyolf Dale 
  • Trompet og flygelhorn: Thomas Johansson
  • Saksofon og bassklarinett: André Roligheten.

4 tonerEn god produksjon godt mikset og med gjennomgående sterke musikalske prestasjoner. Men tekstene treffer ikke meg helt hjemme og derfor kan jeg ikke gi bedre enn en 4’er.

CD: Åselill Sæthre  – “Krumkakesanger” BFCD0113; Bragvin fonogram 2013