A.O. Hageberg

Arne Olav Hageberg: «Råoljekjærleik» (CD)

Arne Olav Hageberg har tidligere utgitt albumet «Sjela til en mann» fra 2008 som i hovedsak er en blanding av akustisk blues og tradisjonelle salmer og har nå utgitt albumet «Råoljekjærleik». Dette albumet er en samling med egne melodier og da fremdeles med hovedvekt på det akustiske med meninger, om ikke alltid like klare, og en god porsjon bølgende poesi.

A.O. HagebergTrond Skarsten

Arne Olav Hageberg kjennetegnes best av sitt til tider intrikate gitarspill og melodilinjer litt utenfor det jeg vil kalle «A4-formatet». Dette gjør produksjonen litt vanskelig tilgjengelig for de fleste, men styrkes av gode prestasjoner både instrumentalt og vokalt fra både artisten selv og øvrige musikere.

Dette er en godt gjennomarbeidet produksjon som det har tatt lang tid å ferdigstille. For å yte produksjonen full rettferdighet så kreves det, etter min mening, at albumet spilles tilstrekkelig mange ganger til at lytteren gis anledning til å «se» forbi det intrikate og kompliserte og inn til kvalitetene i mange av tekstene. Jeg vil anbefale lytteren å finne en tid og et sted hvor man kan både konsentrere seg og tillate seg å bli hensatt i Hagebergs univers.

Albumet er produsert på en slik måte at samtlige instrumenter lett identifiseres og støtter opp om vokalen, men platen kan også til tider nesten virke for «vakker» og derved miste noe av det særegne og bli noe kjedsommelig. Omslag CD Jeg håper at media vil like melodien «Fjell», da denne for meg er platens høydepunkt med en bredere appell enn de øvrige melodiene – tenke seg til å våkne opp til denne en tidlig vintermorgen! Når det er sagt, så er ikke «Havet» noe dårligere!

Med seg på albumet har han et meget sterkt knippe musikere fra Kjetil Saunes, Audun Erlien og Åsmund Reistad (bass) til Wetle Holte og Lars Even Tørresen (trommer), Elin Synnøve Bråthen (kor), Kristin Skaare (piano og trekkspill), og Magne Askeland (fiolin og bratsj). Albumet er innspilt, mikset og produsert av Giert Clausen i Fersk Lyd Studio.

4 tonerPersonlig er jeg ikke spesielt glad i karakterer da det lett blir både urettferdig og selvfølgelig subjektivt – men må jeg, kan jeg dessverre ikke strekke meg lengre enn til en 4’er grunnet til tider vanskelige og introverte melodilinjer samt lite differensiering i melodiene på platen.

CD: Arne Olav Hageberg  – Råoljekjærleik CLP CD 133 (Popdivision by Curling Legs)

 

Publisert: 4. apr 2014.