Sorkar CD-omslag

Anders Bjørnvold: «Storkar» (CD)

Anders Bjørnvold fra Sørum – så langt muligens  best kjent fra bluegrassbandet Flea Market – dro vinteren 2012 til Nashville og kom hjem med debutplata «Storkar» som ble utgitt høsten 2013. Plata har fått meget gode omtaler siden da. Han er heldigvis allerede i gang med album nummer to som skal spilles inn samme sted. Anders Bjørnvold har med denne debutplaten plassert seg sterkt og trygt i den norske visefaunaen – en sterk debut!

Sorkar CD-omslagTrond Skarsten

Tekstmessig hevdes det at Anders Bjørnvold ligger et sted i grenselandet mellom Ole Paus, Stein Torleif Bjella og Stein Ove Berg. Etter min mening er det lite Paus her men heller gode doser med inspirasjon fra Bjella og Berg. Anders Bjørnvold påpeker selv at musikken hans skal være ærlig, enkel og så rett frem som mulig.  Den målsettingen har han til fulle oppnådd. Et album jeg trygt vil kunne anbefale til alle med et øre for vise-pop/rock på norsk.

Hele produksjonen kjennetegnes ved et henimot lekende arrangement, noe som fremhever tekstene. Lydbildet er åpent og veldefinert slik at alle instrumenter og vokal er godt balansert.

Arrangementsmessig er det mange flotte detaljer som gjør at jeg gleder meg til å få plate nummer to til omtale, om jeg er så heldig.

Samtlige tekster og melodier ved Anders Bjørnvold som også spiller gitarer, munnspill i tillegg til vokalen. Platen er produsert av Anders Bjørnvold og Andrija Tokic. Innspilt i The Bomb Shelter Studios, Nashville. Med seg på platen har han et sterkt knippe av unge musikere så som David Grant (perkusjon), Micah Hulscher (tangenter), Sean Thompson (gitarer), Jon Estes (bass, mandolin og steel gitar) samt Chris Scruggs (ja nettopp, sønnesønnen til Earl Scruggs, på lap steel).

Med platen følger et fint innstikks hefte med tekster og gode bilder fra innspillingen i Nashville

Jeg finner det vanskelig å trekke frem noen spesielle komposisjoner da dette er en meget sterkt og jevn utgivelse – hvorfor ikke ta en tur i en plateforretning nær deg, hvor enn den måtte være, og hør selv!

5 tonerDet er ikke ofte jeg deler ut 6-ere, men debuten «Storkar» lokket meg ganske nær – en sterk 5’er og sparer 6’eren til oppfølgeren!

CD: Anders Bjørnvold  – «Storkar»
Rootsy086