Ulabrand

Ulabrand: 4 melodier utgitt på EP

Ulabrand er et 5-manns folkrockband fra Hokksund. Bandet ble startet opp i 2007/2008 men medlemmene har lang  fartstid via andre bandkonstellasjoner så som Sorgenfri,  Frimands Kvarter og Frimand.

Trond Skarsten

UlabrandDenne gangen har de vært i studio med produsent Kyrre Fritzner (De Lillos, CC Cowboys, Jokke og Valentinerne osv) og utgir denne våren en EP i digital form bestående av fire melodier tonesatt av Arne «Arnings»  Hammerborg  (Hvor er alt blitt av) og Trond Wagelid på de tre øvrige hvor Ingvar Hovland står for tekstene.

Personlig har jeg ikke opplevd dette bandet «live» men det sies at bandet kjennetegnes av å skape god stemning uten å blåse ut øra på publikum. Lydbildet preges av akustiske strengeinstrumenter og denne lydsignaturen har produsenten tatt godt vare på. Bandets medlemmer er Trond Wagelid (bass), Terje Wagelid (Gitarer), John Wennberg (trommer), Olav Aas (vokal) og Mikael Krømer (fele).

For de som funderer på hvor bandets navn stammer fra så er det ikke den kjente losen Ulabrand på 1800-tallet, men navnet på en fiskeskøyte tilhørende brødrene Wagelids bestefar.

Første melodi ut er «Hvor er alt blitt av», en komposisjon av Arne Johan Hammerborg som har vært en klassiker i Eiker-bygdene siden 1980-tallet. Den har visstnok aldri blitt offisielt utgitt noen gang. En velprodusert sak som hemmes noe av en litt «ullen» vokal – godt at denne nå er blitt spilt inn på «ordentlig».

På de tre neste sangene er da samtlige tekster av Ingvar Hovland som i seg selv representerer en utfordring da mange vil assosiere han med tekster til Vamp og Lars Martin Myhre. På «Kong Kujon» er bandets bakgrunn innen irsk musikk åpenbar noe som passer bandet godt med sin «lette» spillestil, men det kan til tider virke som om vokalen er noe «anstrengt». Deretter følger «Jeg er her» hvor det meste synes å stemme bedre, god tekst og fin vokal til en melodi som både har i seg preg av fransk og sigøynerbasert musikk. EP’en siste kutt «Frank er fri» er en morsom, upretensiøs sak med alvorlige undertoner – her ligger det nok mye stoff til senere produksjoner.

Alt i alt en solid produksjon hvor produsenten tar godt vare på bandets irsk inspirerte egenart – gleder meg til å høre disse live og ser frem til neste utgivelse. Da det finnes såpass mange av denne typen band, er det vanskelig å gi denne produksjonen en høyere karakter enn 5, men bandets kvaliteter bør kunne tilsi at de har muligheter til å nå full pott på en senere utgivelse. Untitled #2

CD: Ulabrand – “4 sanger på digital EP”  ULA-2013