CD - SibethHoff: Skuteløs

Sibeth Hoff: “Skipper Skuteløs”

CD - SibethHoff: SkuteløsDette er en CD jeg gledet meg til å høre nærmere på. Selv opplevde jeg å bli litt kjent med faren Trygve Hoff fra den tiden han var dirigent for et kor i en mindre østlandsby og derfor ble det på en måte naturlig å følge litt med på hva familien forøvrig drev på med.

Trond Skarsten

Sibeth Hoff har en lang merittliste bak seg som både skuespiller, sanger og regissør og det er tydelig at prosjektet ”Skipper Skuteløs” som det har tatt 4 år å gjennomføre vitner om både en dyp hengivenhet og ønske om å fullføre prosjektet som broren, musikeren og komponisten Ståle aldri rakk å fullføre.

Sibeth Hoff  har fått med seg et fint knippe musikere samt produsenten Thomas von Sonneberg på denne CD’en som er preget av gode arrangementer hvor vokalen er klar og fin. Omslaget til CD’en peker vel også klart på at dette er et blikk bakover. Grunntonen i produksjonen kanskje preget av litt mørke stemninger men er både direkte og personlige.

Alt fra første melodi som er en kort intro til resten av produksjonen tas vi rett inn i dette bildet. Og derfra går det slag i slag via melodier som spenner fra det henimot  inadvente i ”Ståle går” til en opplevelse av varme og trygghet i ”Du og jeg nå”. Melodien ”Bli hos meg i natt” er godt arrangert og med fin vokal, og er helt i samsvar med dagens visetradisjon.

”Nocturne i Nord” ble raskt min favoritt og er nok også den mest ”popifiserte” melodien hvor gitarspillet til Viktor Jæger gir både en fin ramme samt nødvendig koloritt. Den siste melodien på platen ”Noen kommer noen går” setter et underfundig punktum for denne produksjonen.

Kort oppsummert en CD med et knippe sterke  personlige teskster og melodier skrevet av Ståle Hoff og fremført på en trygg og overbevisende måte av en søster som tydeligvis setter broren Ståle høyt – lytt selv og opplev.

Sibeth Hoff: Skipper Skuteløs (CD)
Norsk Noteservice (2012), katalognr. ODDCD235

 Publisert: 21. jul 2012