Hege Saugstad CD: Nå

Hege Saugstad: “Nå”

Hege Saugstad CD: NåHege Saugstad er en meritert artist som fikk et slags gjennombrudd etter en konsert under Kongsberg Jazzfestival i 1998. Etter en lang pause hvor familielivet ble høyest prioritert har hun nå kommet tilbake i rampelyset igjen.

Trond Skarsten

Alle komposisjonene på denne platen er i hovedsak skrevet av artisten selv og som produsent har hun fått med seg Lars Martin Myhre som de aller fleste kjenner gjennom mange år både som låtskriver, artist og produsent.

Denne platen er meget personlig og nær – enkelte ganger nesten helt inn til det rent private, men uten å krysse denne hårfine grensen. CD’en ”Nå” innholder ikke bare 10 sanger med spennvidde,  men også et teksthefte med et etterord som forsterker det nære og personlige preget.

Det bærende elementet er Hege Saugstads pianospill og et meget støtt komp – produsenten av platen har på en fin måte tatt godt vare på både det direkte og følsomme personlige preget hvor vokalen er fint balansert.

Det er ikke lett å ta for seg de enkelte komposisjonene – det er lettere å vurdere denne CD’en som en helhet som tar for seg viktige elementer i Hege Saugstad’s liv – mennesker hun er opptatt av og nærheten til disse. Dette har hun lykkes med på en fin måte.

Men én komposisjon må jeg bare nevne spesielt og det er ”Drømmesang” – denne bærer i seg elementer som kan minne om Kjetil Bjørnstad på 1970/1980 tallet – og den bare snek seg inn under huden på meg.

Kort oppsummert en CD med et knippe sterke personlige teskster og fine melodier smakfullt produsert. Denne CD’en fortjener et stort publikum som vet å verdsette en nær og var produksjon – gjerne med både stearinlys og et glass god rødvin eller hva man måtte behage. Ser allerede frem til neste produksjon – måtte den komme snart!

Hege Saugstad: Nå  (CD).
Nordic Records 2012, NRDCD 05008.

 Publisert: 21. juli 2012