Astrid Kloster

Astrid Kloster: Vintersong

Astrid KlosterStavanger-artisten Astrid Kloster bør være et kjent navn blant de fleste som er interessert i ny norskspråklig musikk. Hun er nå ute med albumet Vintersong, hvor hun har funnet musikalske samarbeidspartnere i elek­tronikagitaristen Alf Terje Hana og bassisten/produ­senten Øyvind Grong.

Audun Reithaug

Kloster har skrevet de fleste melodier selv og noen tekster i samarbeid med Laila Beathe Førde, men de fleste tekstbidragene er levert av Ingvar Hovland. Tekstene formidler varm kjærlighet, lengsel og stemninger, ikke historier eller dagligdagse beskrivelser.

Lydbildet er popete, detaljrikt med mange lag, og får stor variasjon gjennom bruken av enkle effekter, gode arrangementer og kreativ instrumentering. Hør bare alle de forskjellige måtene gitaren krydrer sangen Glør, eller den smakfulle bruken av orgel gjennom plata. Det bærende elementet i musikken er allikevel Astrid Klosters nydelige sang. Hun har en utsøkt måte å frasere på, både rytmisk og dynamisk, og har en stor og varm klang i stemmen. De nynorske tekstene formidles med overbevisning og får god støtte i det musikalske akkompagnementet. Med sitt nye lydbilde føyer Kloster seg inn i en Rogalandsk norskspråklig tradisjon som aldri har stått i spissen i norsk visesang, men som allikevel har levert betydelige bidrag innenfor norskspråklig musikk.

Plata er et lærebokeksempel på hvordan det som kunne vært enkle selv-akkompagnerte viser får mer musikalsk tyngde og dybde gjennom bruk av erfarne, dyktige og kreative musikere og produsenter.

CD: Astrid Kloster – Vintersong
CCAP 138.

Publisert: 8. mar 2012.