Lone Wernblad
Lone Wernblad

Lør 11. aug: Allsang på Knuten

Knutehytta ved Kongsberg: ALLSANG PÅ KNUTEN er tittelen på årets Knutefestival lørdag 11. august.

Plakat Allsang på KnutenKl. 13.00 har vi barneforestilling med danske Lone Wernblad. Hun er musikkpedagog og visesanger. Så i år blir vinklingen på barneforestillingen egenaktivitet med rytmikk og musikklek.  I fjor var turen til barneforestillingen svært populær. Ungene måtte selv finne frem til forestillingen via en oppmerket sti  med ulike spennende opplevelser. Dette legger vi også opp til i år. Det blir ingen kopi av fjoråret, men minst like spennende.

Kl. 17.00 starter visekonserten. Som plakaten forteller er allsangen en viktig del av profilen. Det er Leo Leonhardsen, som har stått for allsangarrangementene på Knutehytta de siste tre årene, som er ansvarlig for allsangen. I tillegg kommer Kari Svendsen, Ingi Gunnar Johansson fra Island, Lucas Stark fra Sverige og Lone Wernblad  fra Danmark. Så får vi også lokale innslag på scenen.

Som om ikke disse visearrangementene er nok: Fredag kveld 10. august spiller High Hopes fra Kongsberg, Pink Floyd.  Vi synes dette er en spennende start og regner med ei god helg i teltet ved Knutehytta.

Det blir satt opp busser til konsertene både fredag og lørdag  (Klikk på plakaten for større versjon).

Lone Wernblad
Lone Wernblad

 

Bakgrunn

Og hvordan får man dette til da? Jo, det har jo ikke vært lett. Det øvrige musikklivet, representert ved Kongsberg Musikkråd, har i sitt svar på vår søknad om støtte bedt kommunen å vurdere om det egentlig er plass til flere festivaler i Kongsberg.  Å få det øvrige musikklivet mot seg på denne måten er både leit og frustrerende. Konsekvensen er at vi ikke har fått svar på søknaden fra kommunen, vi får heller ikke støtte fra fylkeskommunen og vi kan ikke søke om festivalstøtte fra Norsk Kulturråd.

Vi har søkt kommunen om å komme inn på kommunens langtidsbudsjett, slik at vi kan søke om festivalstøtte både fra Norsk Kulturråd og Buskerud Fylkeskommune. Men så lenge Kongsberg Musikkråd ikke ønsker at vi skal arrangere denne festivalen, så kan vi nok ikke forvente at kommunen skal forplikte seg til å gi oss langsiktige tilskudd. Vi regner med at det er slik, siden det ikke virker som om vår søknad har kommet til politisk behandling. Det er ikke mye vi har søkt om;  femten tusen kroner.

I alle fall går vi videre og lager små arrangementer med de få midlene vi kan skaffe. Kongsberg Musikkråd veiledet oss i fjor til å satse på fullfinansiering gjennom billettsalg, slik som andre festivalarrangører må gjøre. Derfor håper vi på at vårt trofaste publikum finner veien opp til oss og får med seg to gode dager med stor musikalsk spennvidde. Med de artistene som kommer regner vi med at sangen vil ljome i fjellet, slik som viseklubben Fjelljom ønsker.

Leo Leonhardsen.