artistbilde

Peter Wemö: Nu

Trubaduren Peter Wemö er aktuell med en ny CD han har kalt for Nu. Tidligere har han både gitt ut egne og andres sanger. Denne gangen har han skrevet samtlige viser selv. Wemö varter opp med elegant gitarspill og ettertenksomme tekster.

Per Jakob Skaanes

Peter Wemö er svensk visesanger, men har gjort nordmann av seg og er nå bosatt på Justøya utenfor Lillesand hvor han blant annet arrangerer sin årlige visehelg på Teigene i slutten av juli. Han turnerer sammen med Jan Engervik og alene, og innimellom komponerer han sanger og skriver tekster.

Mye av materialet til denne CDen var allerede innspilt og klart for å utgis på vinyl på midten av åttitallet da Peter Wemö en tid bodde i Arendal. Men så inntraff det svært uheldige at opptakene gikk tapt i en brann. Heldigvis tok Peter fatt på jobben igjen og spilte noe av materialet inn på nytt sammen med en rekke nye låter. Ut fra erfaringene fra den gang har han valgt å kalle CDen NU. Ikke vent med å gi ut CD’n ennå en gang. Det gikk svært dårlig sist, skriver han på sin hjemmeside.

Egne viser og tekster

Peter Vemö har tolket mange andres viser i årene som han har vært trubadur og visesanger. Nå tar han steget opp i de selvforsynte trubadurers rekker og gitt ut en fullengder med eget materiale.

Peter har valgt å lage en, skal vi si, «klassisk» viseplate. Nedstrippet med vokal og akustisk gitar pluss kanskje en cellestemme eller et akkordeon som lager krydderier til melodien. Han spiller mange fine akkorder som gjør han til en litt utypisk svensk trubadur 🙂 På enkelte av sporene kan det høres en bass, litt mandolin. På de raskere sporene blir naturlig nok kompet tydeligere og mer fremtredende i lydbildet.

Peter Wemö er en vàr mann i tekstene. Her er funderinger og lyriske skildringer i Gryningsbloma, Sommerkjærlighet og Sensommernetter for ikke å snakke om den lett melankolske Minnet av igår. I tillegg har han med den litt mer eksistensielle Moder Jord med «mutet» trompet som lager «småkommentarer»til melodien. Flott å høre på. Og selvfølgelig, en svenske med respekt for det livsbejaende i tilværelsen har med en skålevise. Peter Wemös bidrag heter Så høj dit glas, en drikkevise med litt folketoneaktig mollmelodi. Blant mange fine spor, har den usigelig vakre og vare sangen Minnet av igår med vakker koring av Sara Ahlberg festet seg i pannebrasken min.

Peter Wemö har hjemmeside, myspace-side og jommen er det ikke en side om han på Wikipedia også.

Peter Wemö: Nu
CDen kan bestilles via Peter Wemös hjemmeside, via iTunes eller Legalsounds.

Publisert: 10. jul 2010