Bjørn Peder Johansen: Blå sjel

Gitarist og låtskriver Bjørn Peder Johansen er ute med nytt album. Albumet er spekket med akrobatisk og finstemt gitarspill, flott rytmisk driv og lett underfundige tekster. Blå sjel er hans tredje album og har blitt en variert samling av gjennomkomponerte låter hvorav mange befinner seg i det litt rocka sjiktet av blues-/folk-landskapet. Utrolig velspilt!

Per Jakob Skaanes

Albumet henter sitt navn etter Bjørn Peders affinitet for blues både i musikk og liv antar vi. Førstesporet på CDen heter nettopp Blå sjel og som en kommentar til låta har Bjørn Peder skrevet følgende «Blues i musikk og i levd liv røsker tak i meg rett som det er, og takk for det!». Den litt raske og gitardominerte og rytmiske bluesete musikken passer fint til Bjørn Peders snakke-syngende måte å foredra låtene på.

Nordnorsk blues og heftig strengeleik

For dem som har opplevd Bjørn Peder på scenen, hatt gleden av å jamme ved forskjellige anledninger, eller hørt hans utgivelser tidligere, kommer det nok ikke som noen overrraskelse at dette albumet fylt med tøft og elegant gittarspell, fargelegginger og en fin blanding av nedtonet akustisk og mer elektrisk øs. Bjørn Peder beveger seg i landskapet blues, country folkaktig. Her lett slentrende kassegitar-låter, rolige og lyriske sanger og sanger med gitarøs i Jimi Hendrix-stil. Et at sporene er også kalt «Jimi’s blues» til minne om salige James Marshal Hendrix.  Noen av låtene skriver seg fra tidlig i hans karriere, men de fleste er helt nye tekster og melodier. Mange av tekstene spinner om musikk og gamle rockehelter side om side med funderinger over valg, nytt liv og sorg.

Stikkord for albumet er ifølge Bjørn Peder Nordnorsk blues og heftig strengeleik. Det er en treffende karakteristikk. Her er mange flotte kutt. Foruten eget materiale, har Bjørn Peder også funnet plass til en vakker tolkning av Trygve Hoffs «Vise te trøst for alle». Her synger Bjørn Peder duett med Trygve Hoffs datter, Sibeth Hoff. Utover denne visa har Bjørn Peder skrevet samtlige melodier.  Tekstene har han i all hovedsak begått sammen med sin søster Anne Kristin Sagmo.

Bjørn Peder på nettet

Om du ønsker å forhåndslytte til Bjørn Peders utgivelser, vil du finne Bjørn Peder Johansens hjemmeside ved å skrive inn www.bjorn-peder.no i søkefeltet. Du finner ham på myspace. Kjøper du CDen, får du videoer og en link til bonuslåter du kan laste ned med på kjøpet 🙂 Jeg må også legge til at Bjørn Peder har bidratt på en hyllest-CDboks tilegnet den tidligere nevnte James Marshal. Bjørn Peders bidrag kan lyttes til her.

Bjørn Peder Johansen: Blå sjel.
Utgitt på Hatten Records 2010.