På Balkongen omslag

På Balkongen (EP)

På Balkongen omslagOmtale fra 2004:

HEGE H BÅLSRØD, ARNE OLAV L HAGEBERG, RUNE ERIKSEN,CARL-F BOMMEN og BJØRN BANG sitter på balkongen. Ja, kanskje ikke hele året, men i det minste av og til – når det ikke er for kaldt ute eller når de ikke er ute og spiller eller…

Ja, som du skjønner – egentlig har de mange muligheter til også å være inne, men nå, mens jeg hører på plata deres, sitter de «på balkongen». De spiller selvkomponert musikk med norske tekster. Tekstene handler om livets fasetter – kjærlighet, kos eller hat.. eller begge deler ..Åpningssporet på plata deres heter «Lyst» og fortelleren har lyst til å dra til …, til å kose litt med … eller til å gå ut en tur.. Her fikk jeg faktisk litt assosiasjoner til Dronning Mauds land.

«Jeg fikk så lyst til å dra til deg
Jeg fikk så lyst til å slå
Jeg aner ikke hva det kommer av
men jeg kjente det akkurat nå
Det trenger ikke bli så hardt
og jeg skal trøste etterpå…»

Man bør lytte et par ganger til denne teksten før man får alt med seg. Den musikalske innpakningen er fin med en liten dose pop ispedd en fin jazzgitar.

«Balkongfrokost» handler om nettopp det. En lys, glad beretning.

«Jeg nyter balkongfrokost klokka er ti,
en slik start på dagen vil gjøre meg blid.
Jeg våkna først opp klakka seks av ei skjære,…»

Anbefaler forresten at du lytter godt til visa som heter «Siv». Teksten har flere lag og gir god grunn til ettertanke – temaet tatt i betraktning skulle jeg ønske at det ikke var sånn, men..

«Jeg velger bare slike som ikke vil ha meg,
bare slike lar jeg komme nær.
Den flyktige nærhet er trygg, den blir aldri evig….»

Har jeg glemt å fortelle at CD’en er en EP med 5 spor. Typisk meg. I tillegg til de 3 overnevnte finner vi sangene «Hvit» og «Den rette». Den første er en impresjonistisk sak om å vandre i snøen og..den andre, som er nydelig, handler om å finne den rette og å tørre å ta konsekvensene av det – og ikke å være for redd eller.. (skriver bevisst litt kryptisk her – ønsker at du skal skaffe deg denne lille plata og lytte og reflektere litt selv.

Tekstlig er alt på cd’en viser. Musikalsk er det en blanding av viser, pop og snill jazz. Dette fungerer bra. Musikerne er flinke og vokalisten har nerve. Lyden på plata er i tillegg god. Jeg anbefaler absolutt at du setter deg litt på balkongen selv og lytter til hva denne gruppa har prestert.

EP inkl porto: kr. 60,-
Gjengen har også egen hjemmeside. (Tatt ned siden 2004, dessverre).