VISOR 14

Bladet VISOR er ute, med artikler fra Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Red.

Visegjengen bak den ikoniske plata På Stengrunn med tekster av Rudolf Nilsen, er endelig tilbake med en oppfølger: På Gjensyn. Den samme besetning som sist: Lars Klevstrand, Steinar Ofsdal, Kari Svendsen, Jørn Simen Øverli, Jon Arne Corell, Carl Morten Iversen. Bare ett unntak: Lillebjørn er ikke med denne gang, derimot har Pål Moddi Knutsen steppet inn. Vi har også et intervju med Jon Arne Corell, og en stor artikkel om fler alternativer til gitar i visesang: Appalacian dulcimer og langleik.

(Teksten fortsetter under bildet.)

Vi presenterer TO vinnere av høstens visetekstkonurranse med temaet Alkohol, og gir deg temaet for vårens konkurranse. Og vi presenterer Liv Bakke Kvinlog som har overtatt jobben som daglig leder i Norsk Viseforum etter Audun Reithaug.

Sverige har en morsom gjennomgang av årets visesommer skrevet av syv artister. Vi har en egen artikkel om historien til finsk visesang (der den olympiske spydkasteren Tapio Rautavaara var en storhet – bildet til h.), og fra Danmark får vi gode råd om karrierebygging for viseartister!

Les også minneord om Anne Grete Preus og Sid Jansson, to viktige navn i nordisk musikk og visesang. I tillegg har vi Dingseguiden, Pt-petit og masse plateomtaler.

 

Nummer 14 er det siste fra redaktør Øyvind Rauset, som slutter til nyttår.