Pressebilde for Den Gyldene Freden. Foto: Per Heimly

Taube og Vreeswijk hylles i konsert-forestilling

Vise-gigantene Taube og Vreeswijk skal hylles med konsert-forestillingen Bohemene & Den Gyldene Freden. Fredrik Rütter i Tønsberg Blad beskrev forestillingen som en gavepakke til publikum. Nå er de på veien igjen og skal i første omgang til Drammens Teater og Nøtterøy Kulturhus.

Red. – Foto: Per Heimly.

Sommeren 2018 var det urpremiere på Støperiet scene på brygga i Tønsberg hvor forestillingen Bohemene & Den Gyldene Freden spilte for fulle hus og stående applaus. 9. og 10. mai gjentar de suksessen i Drammens Teater og Nøtterøy Kulturhus – Tønsbergenseren Johan Christer Novsjø, med en internasjonal karriere som sanger, er med både som artist og produsent for konsert-forestillingen. 

Bohemene & Den Gyldene Freden er en konsert-forestilling med en loslitt Hemingway’sk atmosfære, med et slør av argentinsk tango som en musikalsk rød tråd gjennom hele forestillingen. 

Pressebilde Den Gyldene Freden. Foto: P. Heimly
Hylles: I mai kan du oppleve forestillingen «Bohemene & Den Gyldene Freden» i Drammen og Nøtterøy. Tønsbergenseren Johan Christer Novsjø er både artist og produsent for konsert-forestillingen. Foto: Per Heimly.

– Det hele er rammet inn med Taubes og Vreeswijks vakre melodier. Lisbeth Rønning har regi og koreografi og har vært en stor kreativ kraft i hele prosessen, denne konsert-forestillingen ville ikke vært den samme uten hennes kunstneriske finesse, forteller Novsjø. 

Øystein Lund Olafsen fra Larvik er musikalsk leder. Olafsen spiller ellers jevnlig med blant annet Nordic Tenors, Ole Edvard Antonsen, Alexander Rybak med flere.

Og det er ikke hvem som helst som entrer scenen. Enseblet Johan Christer Novsjø har hentet inn er noen av de fremste i Norge. Det er musikere og dansere av svært høy kvalitet og med mange meritter på sin cv.

– Min medsammensvorne sanger og skuespiller på scenen, Yngve Fritjof Kristiansen, vil jeg tørre å påstå er en av Skandinavias beste innen sin sjanger. Hans tolkninger av Cornelis Vreeswijk sitter som ei kule! Kristiansen levendegjør Vreeswijk og Taube på en herlig frigjort måte og det er sjeldent å høre en så komplett visetolker og forteller. Viser, historier, gitarspill og figuren er så komplett at det er lett å tro at den salige Cornelis har fått enda en permisjon av Vår Herre for å opptre på vår herlige planet, forteller Novsjø

Musikalsk perle 

Novsjø lover en lystseilas med mange av Evert Taube og Cornelis Vreeswijks klassiske viser og figurer, som Fritjof Andersson, Carmencita, Fredrik Åkare og Cecilia Lind

– Forestillingen er inspirert av den legendariske kunstnerrestauranten Den Gyldene Freden i Gamla Stan i Stockholm, hvor vise-gigantene Evert Taube og Cornelis Vreeswijk hadde sine stambord. Her levde de ut sine sosiale liv med kvinner, vin og sang, med venner og uvenner, beskriver Novsjø.

I konsert-forestillingen kommer bohemske stemninger til å omkranse de kjente viseperlene, krydret med humoristiske anekdoter hvor sangere, dansere og musikere spiller ut livet. 

Forestillingen er en modernistisk skildring av flere spennende øyeblikk fra kunstnernes liv, formidlet med et bohemsk og skjevt utrykk hvor tidsepokene blandes sammen og flere velkjente karakterer dukker opp underveis. Alt flyter sammen som et herlig sprudlende sammensurium, forklarer Johan Christer.

– Øyeblikkene vil bli bundet sammen av kunsten, musikken og karakterene som har gitt restauranten det ryktet den har i dag. Restauranten var for øvrig også stamsted til kongelige og berømtheter som Bellmann, Jussi Björling, Anders Zorn, Fred Åkerström og kongen, Carl Gustav. Konsert-forestillingen er både personlig, emosjonell og intim, hvor utmattelsen og utholdenheten gjenspeiler livet. 

Internasjonal karriere 

Johan Christer Novsjø er utdannet ved Royal College of Music i London og har blant annet jobbet ved den Norske Opera og Ballett. 

Allerede som niåring startet Novsjø med sangundervisning og har siden da vært aktivt engasjert i konserter, operaer og musikal teater og har hatt hovedroller i et 30-talls profesjonelle oppsetninger i inn- og utland. I 2006 ble han tildelt Taube-prisen av det svenske Taube-selskapet Västanvind som den første norske i historien. I 2016 opptrådte Johan Christer på Bislett Games, som ble sendt på tv i 137 land. Han var også med i sanggruppen Eclipse. Våren 2019 har han vært dommer i TV Norges storsatsning All Together Now

Det nærmer seg teppefall

– Jeg tror dette vil være spennende konsert-forestilling for både for Taube- og Vreeswijk-fans men også for andre musikkelskere i alle aldre som ikke kjenner til materialet så godt. En frisk introduksjon, avslutter Novsjø.

Det nærmer seg showstart og det er mange forberedelser som skal til. Deretter er ensemblet klare for å ta publikum i Drammens Teater og Nøtterøy Kulturhus med storm. 
Les mere om forestillingen og dem som står på scenen her: bohemene.no

Kjøp billett her: 

9. mai kl 19:00 • Drammens Teater

10. mai kl 19:00 • Nøtterøy Kulturhus