Fin og var viseplate av Tom Andersen

Hva får norske visesangere til å bruke titusener på å gi ut en egen CD? Det må være entusiasme og at de brenner for visesangen. En plate som neppe vil selge så mye at det dekker produksjonsutgiftene. Imponerende syntes jeg og det fortjener all respekt. 

Ketil Edmond Fjeld

Tekstene til Tom Andersen er skrevet i en lang tidsperiode, den første allerede i 1983 og den siste i 2019. Dette er nok et prosjekt som har modnet lenge i Tom Andersen. Lydbildet på Tom Andersens plate er harmonisk og behagelig,han har fått god hjelp av Andre Kassen på tenorsaks og Are Sorknes på trommer. Innspillingen er gjort i Erik Dambergs lydstudio og det merkes at det er profesjonell hjelp Andersen har fått. Tom Andersens tekster dreier seg om personlige betraktinger om livet, men han ser også videre ut i verden som i teksten Gater i Tsjernobyl, den liker jeg absolutt. Den fineste teksten er etter min menig uten tvil Til mine barnebarn som handler hvilken jord vi leverer etter oss til våre barn og barnebarn. 

Stemmen til Andersen er av den forsiktige litt sarte, dette er en plate som egner seg til å lytte på (og egner seg ikke til festen på lokalet). Selv om Andersen enkelte gange tar litt juks av til i bruk for å få teksten til å gå opp, så holder den mere enn godt mål.

Skal jeg pirke litt så er det at coveret inneholder bare to tekster, her kunne Tom Andersen tatt på seg spanderbuksene og trykket opp alle.

Tom Andersen: Stille skog
Utgitt på eget selskap