Allsang i sauna 1

Oslo: Allsang i sauna

I Oslo finnes en av verdens største saunaer. Den er både en popu-lær turistattraksjon og et mye brukt rekreasjons-tilbud for byens innbyggere. Her kan man også synge allsang! 

Allsang i sauna 2Red.

Allsang i det offentlige er i dag et fenomen som stort sett foregår blant skolebarn og i de eldre generasjoner. Men én lørdag i måneden arrangerer Norsk Viseforum allsang i saunaen i samarbeid med Krafttak for sang.

– For de fleste nordmenn må man bli kvitt noen hemninger for å synge allsang, og det må man også for å gå i fellesbadstu. Når man først har kastet den ene hemningen er det også lettere å kaste den andre, mener Audun Reithaug, initiativtager og daglig leder i Norsk Viseforum.

Det blir selvfølgelig veldig varmt i saunaen. Både badegjester og allsanglederen må ha pauser i løpet av den timen allsangen varer. Pausene brukes best ved å kjøle seg ned med et hopp i fjorden, eller en iskald dusj.

Så langt har allsangen vært en stor suksess. Arrangementene tiltrekker seg både ivrige turister som vil synge norske viser og få en «autentisk norsk opplevelse» og unge, urbane menn og damer som elsker å synge med på viser de ikke visste at de kunne.

Hvorfor har allsangen i sauna blitt en suksess?

– Det er mange unge som liker å synge viser sammen med andre i omgivelser hvor de føler seg hjemme. Helhetsopplevelsen med å kjøpe god drikke i baren, se utover Oslofjorden og nyte sauna-varmens saliggjørende effekt mens man synger fine viser er jo virkelig enestående. 

Saunaen ligger i Salt Art & Music i Oslo, på kaien rett ved Danskebåtene. Se mer på salted.no.

Allsang i sauna 3

 

Publ. i VISOR nr 13, mai 2019
og på nett 27. juni 2019.