Raknes og Unni Wilhelmsen

Sunshine vinterfestival i Honningsvåg 17.–19 januar

Perleporten Kulturhus
Perleporten Kulturhus, Honningsvåg

Sunshine Winter Festival er skapt først og fremst for å feire sola og lyset som kommer tilbake til Magerøya, og dertil med håp og ønske om lysere tider – på mange plan!

Vi ønsker å skape glede og begeistring mellom folk, vi vil trekke folk til byen Honningsvåg, noe som i neste omgang kan bidra til økt handel og aktivitet i næringslivet. Alt i alt – vi ønsker å skape aktivitet!

I årets program blir det konserter/ smak/ matopplevelser, foredrag og mye mer!

Festivalen legges tettest mulig opp til datoen 21. januar – når sola kommer tilbake til Honningsvåg, og i forbindelse med en helg.


Visepublikummet bør få med seg denne konserten:

Steinar Raknes – STILLHOUSE med Unni Wilhelmsen fre 18. jan. kl 21.30

Sunshine vinterfestival plakatChasing The Real Things er Steinar Raknes’ tredje album med prosjektet STILLHOUSE, der Raknes synger og spiller kontrabass. Bassisten skriver låter innenfor americana-sjangeren, og både coverlåter og egne låter bæres av det genuine særpreget i Raknes kontrabass-spill og vokal. På plata har bassisten med seg flere gjester, og mest fremtredende er munnspilleren Mickey Raphael fra Nashville, som til daglig spiller bl.a i Willie Nelson band.

I tillegg bidrar et stjernelag av norske artister – Unni Wilhelmsen, Ane Brun og Solveig Slettahjell – vokal, Ola Kvernberg – fiolin, Kjetil Møster – sax, Andreas Utnem – trøorgel og Per Oddvar Johansen – sag, — til at plata er blitt en musikalsk perle med mange paletter. 

På releaseturnéen denne konserten er en del av, er bassisten på veien sammen med Unni Wilhelmsen, og sammen har de satt sammen et nydelig og sterkt repertoar. Unni og Steinar har begge svært uttrykksfulle stemmer, og kontrasten mellom de to gjør at de utfyller hverandre på en helt spesiell måte. Kontrabass er det eneste instrumentet på scenen. Men Raknes spiller instrumentet som et orkester i seg selv. Han har en spillestil der han bruker fingerspill-teknikker som gjør at instrumentet fungerer både som en gitar og en bass. I tillegg tar han i bruk elektriske effekter, stomp box, og looping av både bass og stemmer. 

Dette er en konsert som varierer mellom det nære, intime og akustiske – til store lydbilder med fullt rocke-trøkk. Repertoaret er hovedsakling låter skrevet av Raknes, fra hans tre utgivelser i STILLHOUSE-serien, med hovedvekt på den siste plata Chasing The Real Things. 

I tillegg presenterer de fengende og særegne cover-versjoner av artister som Bruce Springsteen, Bob Dylan og Depeche Mode.

Konserten og festivalen foregår på Perleporten Kulturhus, Honningsvåg.

–> Se mer på Perleportens Facebook-side!

Publ.: 21. nov. 2018.