Maria Toresen. Foto: Jan Nossen.
Stipendvinneren fra 2017, Maria Toresen. Foto_ Jan Nossen.

Magisk aften på Kulturpuben i Lillestrøm

Har du sett hvordan en stein endrer farge når den blir utsatt for vann eller fanget opp strukturen i en blomst, bare du kommer nærme nok? At det som virker unnselig på avstand får en egen kraft, en egen skjønnhet når en er nær? Eller tenkt at når du blir kjent med en fremmed så forsvinner ofte fiendebildet, gjerdet? 

Odd og Vega  •  Foto: Jan Nossen

Vi lever i et samfunn der små ting ofte forsvinner i støyen, de blir en ikketing. De finnes ikke. Ergo hvordan kan man føle empati for det som ikke finnes? Og, jo, høyere opp fra jordflaten du vokser bort fra barnet, jo, mindre ser du ofte de små tingene.

Maria Toresen:

Maria Toresen synger om de små tingene i livet, om nærhet til naturen og til besteforeldrene. Lengselen og havet. Om kjærlighet og båten som drar fra land. Hun synger om samvittighet og å lukke øynene. 

Maria Toresen skaper magi fra scenekanten. Foto: Jan Nossen.

Da hun ble vinner av stipendet Rævspark 2017 fra Norsk Viseforum, var deler av prisen et stipend på 30.000 kroner som skulle gå til turné eller å spille inn en cd. Og, for hennes del endte det i en EP som hun har kalt Alle små ting. Det fikk henne også ut på veien. Siden Alle små ting ble utgitt 9. februar 2018 har hun vært på turné på Øst- og Sørvestlandet. Det førte henne også til Skedsmo Viseklubb, viseklubben i våre hjerter. I Romerikes Blad kan du lese mer om henne: Maria Toresen synger om små ting i en stor verden..

Konsert på Kulturpuben med Skedsmo Viseklubb og Maria Toresen:

Mandag 26. februar delte hun scene med viseartister fra Skedsmo Viseklubb på Kulturpuben i Lillestrøm. Som unike skinnende perler på en sølvfarget snor stod flere av medlemmene på scenen og berørte hjerter i et fullsatt konsertlokale. Og for en respons det ble. Også Odd og Vega deltok denne kvelden. 

Odd og Vega synger «Kom att» på Kulturpubens scene.

Vi var mange som ventet på henne som skulle på scenen kl 20. Og for en konsert det ble. En vever skikkelse med gitar, ikledd en blomstermønstret hvit bluse, hanemanke, karakter og med stavangerdialekt begynte å veve sine magiske tråder fra scenekanten. Og det fullsatte konsertlokalet var nærmest målbundet av hennes inderlige og vakre fremføringer, sjarme, små humoristiske fortellinger, nærhet og alvor.

Det ble en vidunderlig kveld. Og etterpå gikk vi alle hvert til vårt. Undertegnede høyere enn vanlig og samtidig mer undrende over livet. Inspirasjon kan komme i mange skikkelser og fasonger. Det er glede i hvert steg, selv de små.

• > Denne artikkelen er hentet fra Odd og Vegas musikkblogg der du også finner andre gode artikler.

Nedenfor: Flere konsertvideoer og bilder (foto: Jan Nossen) fra konserten på Kulturpuben, Lillestrøm, 26.02.2018:

Ka om – Maria Toresen:

Kom att – Odd og Vega:


Denne videoen er et lydopptak med pålagt tekst konvertert til videoformat. (Opptak: Tom Andersen).

Jag skal helst inte alls bli kjær i deg – Venche Paulsen:

Frøken Lykkelig – Per-Arne Brunvoll:

Fler bilder:

Venche Paulsen synger så vakkert Odd og Vega synger Kom att Kathrine Liland på scenen Maria Toresen synger om små ting på Kulturpuben Kjell-Arne Andersen synger Chelsea Hotel no 2 Ingrid Tunheim Bjørnstad er kveldens konfransier Bjørn Eggen synger _Dekksgutten Per-Arne Brunvoll m_venner