CD - Pål-Are Bakksjø: Omveien

Pål-Are Bakksjø: Omveien, sannheten og livet

At Pål-Are Bakksjø er en erfaren og skolert musiker kommer klart til uttrykk i hans debutplate Omveien, sannheten og livet. Dette er ingen enkel plate å skrive en vurdering av da den krever mye mere av lytteren enn en ordinær plate innenfor populærmusikken.

CD - Pål-Are Bakksjø: OmveienTrond Skarsten

På denne debutplaten finner man elementer fra både jazz, latino og den mer klassiske visetradisjonen med underfundige, gjennomtenkte tekster og meget god vokal. Dette kombinert med bidrag fra meget gode musikere har gjort denne platen til en sterk «lytteplate» – nytes gjerne med litt dempet belysning og noe passende i glasset.

Sin musikalske utdanning har Pål-Are Bakksjø fra konservatoriet i Bodø. Men det er tydelig at han også er en talentfull tekstforfatter som ønsker å uttrykke seg og språkmessig leke seg via musikken sin, og det på sin egen dialekt. Det er ikke ofte en finner en debutplate med tekstmessige kvaliteter som her. Jeg har sagt det før og har ingen problemer med å si det igjen – det gror godt i den nordnorske «visefaunaen».

Nok en gang en gang vil jeg fravike å trekke frem noen enkelt melodi – denne platen må nytes i sin helhet – og jeg skulle gjerne ha opplevet Pål-Are Bakksjø både solo eller med fullt band «live» – det tror jeg hadde vært en flott opplevelse!

En knall solid og spennende debut med Pål-Are Bakksjø på vokal, gitar, tangenter, godt understøttet av et knippe meget gode musikere: Ole Magnus Sandberg: kontrabass, Arnfinn Bergrabb: perkusjon, Terje Nohr: gitar, mandolin, Ole Erik Ulvin: Tangenter, B3, Tove Helen Bakkemo: vokal.

Platen er innspilt i Store Studio Bodø og er fint produsert og mikset av Are Simonsen – lydbildet er meget klart og differensiert hvor alle elementer kommer krystallklart frem. Det tas derved godt vare på ikke bare tekst, men også den enkelte musikers bidrag.

Med platen følger et ganske greit innstikkshefte med goder bilder og tekster – bildene forteller i alle fall undertegnede at dette er musikere som trives i lag.

En tvers igjennom solid debut som er litt vanskelig å plassere i et «karaktersystem» – men en solid 5’er synes riktig fra min side selv om jeg er ganske sikker på at det nordnorske publikummet vil mene at den fortjener mere.

Pål-Are Bakksjø – Omveien, sannheten og livet
Den Lille kulturfabrikken
DLKCD01

Publ: 26. nov 2017.