Ove Thue omslag

Ove Thue: En tid for kjærlighet

Ove Thue omslagOve Thue, kjent fra et av Norges største rockeband på 70-tallet, SAFT, ga i ut et nytt album på høstparten i 2016.  Albumet heter En tid for kjærlighet og inneholder 12 melodier og to bonus-spor.

Oddvar Ruud

Ove Thue har i de senere år i stor grad dyrket visesangen, og det er også dette som er det musikalske og tekstlige hovedpoenget her.  Tekstene er til tider gripende, som i sangen Bestemor på Flåm, om hon som «satt i vindusglaset og ventet når vi kom» og i visen Sommerfugl som flyr ut i det blå, «til den som eg venter på».

Melodisk er det i klassisk visestil, det kan synes som om det er tekstene Ove Thue vil få frem og bruker derfor melodien mer som et underlag for disse.  Flere av melodiene har egenskaper man kan komme til å like, for meg det spesielt sangen En tid for kjærlighet, den løftes litt ut av tradisjonen og står fram som cd’ens beste spor.

Ove Thues vokal er som alltid særdeles rytmisk velplassert og diksjonen er det nesten ingen som gjør han etter.  Klangen i stemmen er umiskjennelig Ove og man kjenner den igjen hvor det skal være.

Arrangementene er sparsomme, av og til kan man kanskje savne broder Trygve Thues karakteristiske Stratocaster og litt mer dristighet i det klanglige, men alt i alt synes jeg at Ove kommer veldig godt ifra dette.  Lyden er behagelig tatt hånd om av Havnelageret Studios Daniel Birkeland.  Arrangementsmessig har Ove Thue samarbeidet med sistnevnte og tubaisten Elisabeth Vannebo. Jens Holstad har laget kor -arrangementene.

Ove Thue har produsert platen selv og kan tenkes at det hadde vært en ide å bruke en ekstern produsent, litt mulig friksjon er ofte av det gode i kreative prosesser.

Alt i alt står denne cd’en frem som en plate visetilhengere, og sikkert andre, vil kunne komme til få et hengivent forhold til.  Får håpe NRK og andre medier kjenner sin besøkelsestid og spiller Ove Thues En tid for kjærlighet ofte.  Det fortjener vi og det fortjener en av Norges flotteste komponister.

 

Publ: 26. apr 2017.