Cd-omslag: Engen og Gjengen – Vinden og Strømmen

Jørn Engen og Gjengen: Vinden og Strømmen

Jørn Engen var for meg et helt ubeskrevet blad og overraskelsen var stor da debutplaten hans dukket opp i postkassen og jeg fikk satt den på spilleren.

Trond Skarsten

Dette er en solid, om enn noe rotete, plate som jeg opplever litt vanskelig å finne en rød tråd i. Tror nok dette skyldes at man har tilstrebet å finne et melodisk uttrykk som gjenspeiler den enkelte melodis hovedtema og tekstmessig innhold. Kort sagt en behagelig og slentrende plate hovedsakelig innenfor visepop’en hvor man også finner  elementer fra andre beslektede stilarter som country og bluesrock.

Platen kommer på en måte ikke ut av den ufarlige og trygge atmosfæren – noe som sikkert mange vil sette pris på, mens andre skulle gjerne sett litt mere variasjon. Personlig synes jeg dette er litt synd, for platen hadde tatt et steg opp i vurderingen da det ikke er noe tvil om at musikerne gjør en solid jobb. Tekstene er skrevet av Jørn Engen, Lasse Lindblom og Richard Thompson.

Jeg vil trekke oppmerksomheten mot melodiene «Dagen Går Mot Natt» og «Vinden og Strømmen» – litt mere «trøkk» hadde virkelig gjort seg her… men vi må ikke glemme «Seil Videre» – enhver melodi med B3 sniker seg inn hos meg!

Jørn Engen gjør en udiskutabel solid debut, og med seg på platen har han et knippe med likeså solide musikere som utgjør «Gjengen»: Stig Lillehaug – tangenter, Runar Vestli – bass og vokal, Helge Veidahl  trommer, Ulf Skjoldhammer – gitar og sang, Erik Røshol – pedal steel gitar.

I tillegg til disse bidrar Sarah Johnston, Hilde Bekkevold, Geir Otnæs, Magnus Østvang, Arnfinn Melby, Kjell Hjerpseth og Arnfinn Tørrisen.

Stå på gutter – dere har noe på gang som kan bli virkelig bra, men ikke glem at platecoveret også er en del av totalinntrykket…!

Jørn Engen og Gjengen  – Vinden og Strømmen
C & P Saraswati Records, SRCD1701

 

Publ. 26. nov. 2017.