Hilde Thomsen: Til evig tid

Artisten Hilde Thomsen fra Trøndelag har gitt ut albumet Til evig tid. Dette er i sjangeren vise-country og er i hovedsak sanger med et religiøst innhold.

Per Jakob Skaanes

Hilde Thomsen er fra Trøndelag. Stemmen hennes beskrives ofte som full av sjel og kvalitet. Tekstuniverset hennes er preget av lovsang, og kretser om omsorg og nærhet. Hilde Thomsen er i dag en etablert artist, men hun startet tidlig sin karriere som låtskriver, allerede i 13-årsalderen. Hun har tidligere gitt ut albumet Legedom med gruppen Fathers Heart. Hennes nye album Til evig tid er gitt ut av Victoria Grammofon, som jobber ut fra en «visjon basert på et ønske om å gi mennesker gode musikkopplevelser, med gode verdier i sentrum».

Thomsen har samarbeidet med en rekke prominente gjester under innspillingene, blant andre Inge Engelsvold (Sigvart Dagsland, Morten Abel m.fl.) og Dag Sindre Vagle (Rita Eriksen, D.D.E. m.fl.).

Musikalsk ligger albumet i vise-country med lett slentrende og iørefallende melodier og arrangementer som ikke forstyrrer teksten og budskapet Thomsen formidler. I fokus er elektrisk gitar, tangenter, bass og trommer.

Oppbyggelige tekster

Vi nevnte religiøse tekster og lovsang. Det er kristen lovsang, for orden skyld. Slikt kan jo være på sin plass å nevne i det etterhvert mer fler-religiøse Norge. Thomsen lovpriser den hellige ånd i låta Nærvær, Guds kjærlighet i Calling. Det er ikke noen spesielle motiver jeg vil trekke frem. Det er lovsang, Gud er allmektig, jeg vil lovsynge deg og prise Herren fordi han er god til evig tid. Tre av tekstene er på engelsk, åtte er på norsk.

Thomsens plate er lett å like. Den krever ikke mye av lytteren og det er jo heller ikke poenget med denne type album. Utfra det jeg kan forstå, er både tekster og melodier signert Hilde Thomsen.

Lån ditt øre til spor 3, Bønnesvar og spor 8, En takk. Flott melodi og spennende arrangement, særlig på begge Bønnesvar. Her er endel blåtoner og delikat spill. De er begge mer meditative låter med noen fine musikalske detaljer. Lytt også til det flotte fløytespillet på avslutningssporet Ferden.

Du kan lytte til Til evig tidTidal eller andre strømmetjenester.

Hilde Thomsen: Til evig tid.  Utgitt digitalt. Victoria grammofon 2017.