Steinar Albrigtsen: The Sailor

Steinar Albrigtsen: The Sailor

«The Voice» – countrysangeren Steinar Albrigtsen – som har solide røtter også innenfor bluesen, har med sin «The Sailor» samlet trådene og sammen med seg har han et knippe av Norges beste musikere – som han også gjorde på debutplaten «Alone Too Long» i 1990.

Steinar Albrigtsen: The SailorTrond Skarsten

Det flotte med artister som har holdt på så lenge og faktisk er en del av vår musikalske «ryggrad» er at det som regel kommer samlealbum eller et nytt album hvor man enten søker tilbake til røttene eller summerer opp impulser samlet over flere år i en egen produksjon.

«The Sailor» har et lydbilde med klare referanser til suksessoppskriften fra debutplaten og mange av musikerne er også de samme selv om ikke alle husker at Knut Reiersrud på gitar også var med den gangen. Mange av melodiene er spilt inn live i studio hvilket gir sangene en større grad av ekthet enn om de enkelte instrumenter og vokal ble spilt inn hver for seg og deretter mikset til ferdig produkt. @

Bandet har bestått av, i tillegg til Steinar selv på vokal og akustisk gitar og Knut Reiersrud på elektriske gitarer, Rune Arnesen ( trommer), Øyvind Madsen (bass) og Øyvind Bremnes (tangenter). I tillegg har et sterkt knippe med andre musikere bidratt på enkelte melodier. De fleste sangene er skrevet enten av Tom Pacheco eller i et samarbeid Pacheco/Albrigtsen.

«The Sailor» vil jeg karakterisere som en herlig, litt laid-back blanding av de stilartene hovedpersonen selv har vært innom gjennom sin lange karriere – ikke er det country og ikke er det blues, men noe midt i mellom. Alt meget godt og elegant mikset med nødvendig grad av det jeg vil kalle «gjennomsiktighet» slik at samtlige instrumenter kommer til sin rett – personlig synes jeg det blir i overkant forutsigbart og behagelig – både tekstene og melodiene ville tåle litt mere trøkk her og der.

Men du verden – det får vi tåle på en plate som allerede har nådd et stort publikum i alle aldre og som faktisk skal representere et 25-års jubileum!

Min personlige favoritt er «Nothing There» som har en egen dynamikk og bare «ruller av sted» muligens inspirert av The Highwaymen.

5 tonerMed slik stemmeprakt og solide melodier, samt et kremlag av musikere, så er dette en klokkeklar 5’er, men som sagt nesten for litt i overkant velprodusert og behagelig.

CD: Steinar Albrigtsen – The Sailor
Grammofon 2015
GRAM15100

Publ 24. mai 2016.