Karlstads Kammarkör logo

Salt & lavendel fra Karlstads Kammarkör

Ikke mange visesangere får den æren av at et helt kor fremfører sangene deres. Men selvfølgelig ble kongen av Varmland, Göran Samuelsson, den utvalgte. Karlstads Kammarkör har som motto «intet musikaliskt är oss främmande». Det var det tydeligvis ikke heller når de gikk i gang med denne platen.

Ketil Edmond Fjeld

CD-omslagGöran Samuelsson har over mange år bygget seg opp som en stor viseartist, ikke bare i Värmland men i hele Sverige. Hardt arbeid og utholdhet er nok oppskriften på suksessen han i dag høster av. Fra sitt utkikkstårn i Sunne har han god oversikt over hele verden men aller helst de nære ting, for det er dem Samuelsson oftest skriver om. Man kan si det på denne måten: Samuelsson er det vanlige menneskets tillitsvalgte. 

Derfor var jeg spent da jeg satte på platen med Karlstad Kammarkör for å høre hvordan de har angrepet Samuelssons tekster og melodier. Jeg må si at jeg tidvis ble imponert over hvordan de har løst utfordringene. På platen Salt & lavendel er det 11 spor der Samuelsson selv er med på mange av dem. Det som er den aller største styrken med platen er at man hører Samuelssons tekster med nye ører, og de holder mål selv når et kor tar over. 

Karlstads Kammarkör logoKorarrangementene står Anders Göranzon og Robert Henriksson for, og jeg syntes de har løst oppgaven bra med å ha fokuset på Samuelssons tekster. Klusterverket står for musikken sammen med Samuelsson. Høydepunktene på platen er Vårens första blomma og signaturlåten til Samuelsson, Vanliga människor. Jeg håper flere kor tar tak i musikken som våre visesangere i Norden har skapt. Det fortjener de.

Lørdag 13. februar er det stor slippkonsert i Karlstad.

CD: Karlstads Kammarkör: Salt & lavendel
Göran Samuelsson
Klusterverket 
Fergus Record