Jens Gunderssens visebok
Ny visebok med Jens Gundessens viser kom ut ikke minst på grunn av en omtale av jubileumsplata fra 2012 i viser.no...

Jens Gunderssen: Vinden rider høyt på sky (visebok)

Jens Gunderssens visebokOmtaler av plater for viser.no kan gi ringvirkninger – se bare hva som skjedde etter anmeldelsen av jubileumsplaten for Jens Gunderssen!

Trond Skarsten

Jubileumsplaten for Jens Gunderssen «Stjerner lyser hvite» ble utgitt i 2012 og ble behørig omtalt i viser.no. Jens Gunderssen rakk i løpet av sin altfor korte karriere å markere seg både som en fremragende utøver, protestsanger og ikke minst nyskaper innenfor norsk kulturliv fra 1930-årene og frem til sin død på slutten av 1960-tallet. Han fortjener å bli holdt i hevd og bli brukt blant vise-entusiaster både i Norge og utover Norges grenser.

Dette var utgangspunktet for anbefalingen i plateomtalen og noe musikkforlaget Noteservice tok seg ad notam da de besluttet å trykke opp en visebok med de mest kjente visene samt utvalgte dikt, under tittelen Vinden rider høyt på sky.

I denne boken vil man finne et vell av informasjon om Jens Gunderssen ført i pennen av Øivind Hånes. Han gir et kort riss av Gunderssens deltagelse i Visens Venner og ikke minst de personer han arbeidet sammen med både innen musikk og teater – det å kunne leve seg inn og fremføre en tekst med innlevelse og ekthet kommer nok herfra. For Jens Gunderssen var det en naturlig sammenheng mellom visesang og skuespillerkunst.

I tillegg får publikum en god innføring i Jens Gunderssens innflytelse på norsk teater generelt sett, men ikke minst på Radioteateret (han lanserte på 50-tallet blant annet serier som «God aften, mitt navn er Cox» av Rolf og Alexandra Becker, som fikk hele Norge til å sitte klistret til radioene hver uke. –red.anm).

Boken inneholder alle de mest kjente av Jens Gunderssens viser med både noter og besifring samt dikt. Den som ønsker å ta opp igjen disse visene nok vil finne det man behøver – fra De glade Ghibelliner, Den vackraste visan, Gamle Hellesund, På trammen og ikke minst Vuggevise som han skrev, og også fremførte, som trøst til kona til en venn av seg som lå for døden. Totalt vil man her finne 54 av Jens Gunderssens viser og 10 av hans dikt.

Et must for alle sanne vise-entusiaster !

Jens Gunderssen: Vinden rider høyt på sky
Notesevice,  ISBN 978-82-8089-233-1
Pris 298,-

 

Publ. 30. nov 2016.