Myrull-Stifinner

Erik Lukashaugen og duoen Myrull til folkemusikk-galla i Västerås

NordiskViskonsert-m

I forbindelse med den årlige svenske Folkmusik-gallaen i Västerås arrangeres det nordisk visekonsert 1. april. Gallaen samler bransjen og musikk fra folk-, folkemusikk- og world-sjangeren over hele Norden for å utvikle nettverk og knytte kontakter.

Audun Reithaug

De nordiske viseorganisasjonene ønsket å gjøre visekunsten ekstra synlig på dette arrangementet, og søkte etter de fremste utøverne som utvikler den moderne visetradisjonen over hele Norden. I Norge fant man Erik Lukashaugen og duoen Myrull blant mange søkere som alle holdt et meget høyt nivå.

– Vi er meget fornøyd med kvaliteten på de norske utøverne. Det viser at det skjer utrolig mye bra med den moderne visesangen også i Norge, sier initiativtager Håkan Hultin fra Riksförbundet Visan i Sverige. Han ser fram til en Nordisk visekonsert med seks av de fremste fornyere av visetradisjonen fra landene Norge, Sverige, Danmark og Finland fredag 1. april i Västerås.

Riksförbundet Visan i Sverige har også lagt sitt årsmøte til Västerås den samme helgen.

Erik Lukashaugen
Erik Lukashaugen, fra konserten der han fikk tildelt den gjeve Vidar Sandbeck-prisen. Les Øyvind Rausets intervju med ham her.