Durmål "Utafor kartet"

Durmål: Utafor Kartet

Durmål "Utafor kartet"

«Utafor Kartet» er tittelen på Durmåls singel, som ble sluppet fredag 8. april. En aldri så liten protestvise mot Europas tafatthet, ansvarsfraskrivelse og fiendtlighet i håndteringen av strømmen av mennesker på flukt, ifølge gitarist Torje Åsali Jenssen.

Arne Ivar Hanssen

Det tromsøbaserte bandet startet opp i 2013 består  i dag av Eline Hellerud Åsbakk på vokal; Christo Stangness på bass; Torje Åsali Jenssen på banjo og gitar; Arnljot Nordvik  på gitar og Jonas Karlsen på trommer. De har presentert sine folkpopinspirerte låter både over eteren og på konsertscener i hele landsdelen. Høsten 2015 gikk bandet i studio, og i løpet av året vil de presentere flere singler i forkant av et kommende album. Låtene er produsert i samarbeid med Tore Bruvoll, og tittelen på første singel, «Utafor Kartet», henspiller dagsaktuelt på flyktningestrømmen i Europa.

— Låten handler om alles iboende ønske om å gjøre det beste for seg og sine. Om dem som krysser hav for å finne trygg grunn, i skarp kontrast til dem som allerede er så komfortable i sin lille boble at de bare lukker øynene for verden utenfor, forteller Torje Åsali Jenssen.

Medlemmene har vært aktive i Tromsøs musikkmiljø de siste seks årene innenfor blant annet The band called Oh, The Maras, Eline Åsbakk kvintett og A Shot Across the Bows. Sjangermessig musikken deres gjerne som avslappet, glad, energisk og melankolsk med rot i nordnorsk visetradisjon. Både sarte salmer og livlig festmusikk har plass i deres univers. Låten «Snart» ble spilt flittig på NRK P1 Troms da den kom ut sommeren 2015, mens singelen «Jim Jim» fikk spilletid både på lokalsendinga og på nasjonal NRK P1.

 

Publisert: 6. mai 2016.