Singel-omslag

Tonje Halbjørhus med julesingel til inntekt for stiftelsen ERLIK

2. november 2015 slapp Tonje Halbjørhus singelen Lysa e tent. Alle inntektene fra salg og streaming går til stiftelsen ERLIK. Erlik lager gatemagasinet =Oslo og =Norge og skaper en arbeidsplass for rusmisbrukere og vanskeligstilte i samfunnet. Lysa e tent vil være tilgjengelig på digitale plattformer for kjøp og streaming.  

Med mandolin og norske tekster har 23-årige Tonje Halbjørhus allerede markert seg som en dyktig låtskriver og formidler. Musikken hennes bærer elementer av vise, folk, bluegrass og country. 

Singel-omslagHun vokste opp i fjellbygda Hemsedal og har alltid hatt et brennende hjerte for musikk. Hun har spilt flere konserter, blant annet på Prøysenfestivalen, Union Scene og Ål kulturhus. I vår ble hun tildelt TONOs Unge talenter-stipend og Vis deg fram-stipendet fra Østnorsk Viseforum.

I 2012 flyttet Tonje til Oslo med et mål om å satse fullt og helt på musikken. Den første jula hun bodde i byen skrev hun Lysa e tent.

«Hver dag møtte jeg folk som bodde på gata og som hadde falt utenfor samfunnet. Jeg tenkte mye på hvordan disse menneskene klarte å holde ut og hvilken hverdag de hadde, særlig når det ble kaldere ute og vinteren kom. Jeg fikk høre historier fra livene deres som gjorde sterke inntrykk på meg. Det resulterte i at jeg skrev låta Lysa e tent. Den handler om at vi må vise medmenneskelighet og respekt, og at noen ganger er et smil alt som skal til for å gjøre noens dag litt bedre. Tre år etter spilte vi inn låta i studio. Jeg bestemte meg for å gi den ut som en julesingel og gi inntektene til Erlik fordi jeg syns de gjør en utrolig bra og viktig jobb!»

Innspillingen foregikk i Lydlåven på Svenkerud i Hallingdal sammen med noen av landets aller beste musikere, Tor Egil Kreken, Tarjei Nysted, Thomas Gallatin og Kjetil Steensnæs. Opptak, miks og mastering er gjort av Tor Magne Hallibakken.

Viser.no omtaler vanligvis ikke singler og EP’er, men gjør et unntak her siden formålet er humanitært og artisten er mottaker av ØNVs visestipend.