CD-omslag

Sol i skuggeskog: Stille og straum (CD)

Stille og straum er album nr to for Sol i skuggeskog.  Inspirert av norsk og amerikansk folkemusikk. Albumet ble sluppet i september, og hører du på radio har du nok hørt åpningslåta Vi levde og siste låt Vesle ven.

CD-omslagTorun Yamila Berg

Jeg har ikke hørt debutalbumet Livet, så jeg skal ikke sammenligne de to albumene her. Bandnavnet og tekstene er hentet fra dikteren Finn Sandum. På dette albumet har også Einar Lian-Bjørgum og I. Krokan bidratt med tekst. Det er flotte dikt med mye musikk i seg, hvor temaet er livet på godt og vondt. Et sterkt utgangspunkt som må behandles varsomt.  

Sol i skuggeskog har funnet sin egen lyd og det er en god en. Ingrid Lian-Bjørgum sin lek med toner og hennes rene klare stemme gjør at man gjerne vil synge med og merker at det går nå sånn passe. Hun får det til å høres så enkelt ut. Musikerne er veldig dyktige og spiller meget godt i lag.  Sammen har de skapt en egen verden og respekten de har for Finn Sandum sin lyrikk høres godt.

Låtene Ljos tid og Vintermorgon er mine favoritter. Den første er  litt raskere i takten og med nydelig felespill.  På Vintermorgon kan du høre naturen. Jeg ser for meg en iskald, mørk januarmorgen og sola som etter hvert kommer fram og minner oss på at snart er det sommer igjen.

5 tonerDette er et album som bare blir bedre for hver gang man hører på det. Man oppdager nye fine lag og blir glad om hjertet. Her finnes nok favoritter å ta av. CD’n vil bli spilt  mye i heimen fremover. Anbefales virkelig. Og må jeg trille terning, så havner den på 5.

Sol i skuggeskog: 
Ingrid Lian-Bjørgum:
vokal 
Øyvind Sandum: trekkspill, harmonium, zither, vokal 
Einar Lian-Bjørgum: gitar, perkusjon, vokal

Medvirkende musikere: 
Knut Sneve: kontrabass 
Erlend Viken: fele, hardingfele 
Kjetil Steensnæs: dobro, banjo,gitar 
Anders Engen: trommer, perkusjon.

Sol i skuggeskog: Stille og straum – CD
Utgitt på Talik – TA141.

Publisert: 24. des 2015.