M. Rodgers

Marion Rodgers Løseth  er utdannet sanger og musikkpedagog med videreutdannelse i kulturledelse fra Norges Musikkhhøgskole. Løseth grunnla Sangsenteret i Bergen i 2010 og er nå styreleder og eier av senteret. Sammen med sanger og musikkpedagog Lise Kristin Kvenseth har hun også grunnlagt Sangsenteret i Oslo hvor hun underviser og sitter i styret. Marion er Vest-Norges representant i styret i Norsk Viseforum.

M. RodgersLøseth har erfaring som utøvende artist gjennom en årrekke i ulike bandkonstellasjoner. Hun skriver, spiller og synger sin egen musikk under artistnavnet M. Rodgers. Dette er bergensk visepop om kjærlighet, savn og meningen med livet. Musikken bærer preg av  en stor lidenskap for vokale harmonier og hun har med seg de noen av de dyktiste kordamene i Bergen by.  Låtene hennes er små historier som pakkes inn i elegante og smarte melodier med et dryss av jazz.

Løseth har drevet utøvende med ulike prosjekter med svært forskjellige sjangertilknytninger de siste 10 årene. Hun spiller også fiolin, gitar og piano, men er først av alt sanger – med et brennende ønske om å øke kompetansen til andre sangere både rundt det sangtekniske og det ekspressive.

«Å jobbe med sangundervisning handler først å fremst om å ha en holistisk innfallsvinkel til sangeren du underviser, stemmen er en del av kroppen vår og en stor del av vår identitet. Derfor er det så viktig å ta hele bildet i betraktining i arbeid med sangelever, ikke kun stemmen som et isolert prosjekt.» – Marion

Løseth har undervist profesjonellt siden 2008 og har arbeidet ved ulike institusjoner som sangpedagog. Hun jobber også med stemmebruk og formidling mot yrkesgrupper som kan ha særlig utbytte av dette i form av kurs og workshops.

I tillegg veileder Løseth vokalister i opptakssession i studio og har også hatt svært gode resultater på arbeid med sangere og artister med stemmetekniske utfordringer og slitasjeproblemer.  

Hun har jobbet som prosjektkoordinator på både kommunale og private musikkprosjekt innenfor både band og kor, og tar også oppdrag som prosjektkoordinator for kulturarrangementer.

Se også:

M. Rodgers m. mik
M. Rodgers m. mikrofon.