Marion Rodgers ledet kvelden og framførte også egne sanger

Fra Viseforums 40-årskonsert på Josefine

Salen var nesten fullsatt til tross for at det var lørdag og tidlig på dagen. Viseforums fungerende daglige leder Kjell «Kjellvis» Hovde åpnet forestillingen med å donnere 80 gitarer til Norsk Turistforening og Skiforeningen, med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB. Deretter overlot han scenen til Marion Rodgers fra Bergen, som både var artist fra Vestnorsk Viseforum og konferansier. Klikk et bilde for å se slideshow i full størrelse.

Tekst: Øyvind Rauset – Foto: Nicolay Leganger, Bergen Viseforum

Artistene på Viseforums 40-årskonsert var plukket ut av de forskjellige regionsforaene, Østnorsk og Nordnorsk Viseforum hadde sågar hatt stipendkonkuranser. Alle hadde lagt vekt på å vise at ungdom også synger viser, ikke bare pensjonister, som enkelte synes å tro! I tillegg fikk vi Jørn Simen Øverli opp på ecenen med sine Markaviser. Hans Marka-visebok vil følge med gitarene som går til hytter i Oslo-området.

NVF-40aar-infoflyerDet ble også laget en ny Viseforum-folder (se PDF) til jubiléet, som viser en kortversjon av den nyere norske visehistorien. Skriv den gjerne ut på din egen printer!.

Norsk Viseforum har vært i visas tjeneste over hele landet i 40 år og presenterte uoppdagede viseartister fra hele Norge for å markere dette. Bildene over viser noen av deltakerne på jubileumskonserten: Amund Bjønness (les mer her), Monica Eide, Marion RodgersTonje Halbjørhus og Nina GaardenSørlandet bidro med visepoptrioen Ask – mer om dem på viser.no’s artistside.

Tonje Halbjørhus (22) og Amund Bjønness (40) var vinnerne av Østnorsk Viseforums stipend 2015, mens Nina Gaarden (25) vant Nordnorsk Viseforums stipendkonkurranse.

Konserten forgikk lørdag 30. mai under Josefine Visefestival.