Sigurd Julius

Sigurd Julius er årets URØRT 2014

Etter en lang og nervepirrende Urørtfinale fra Studentersamfundet i Trondheim var det til slutt Sigurd Julius (23) som gikk til topps i URØRT 2014.

– Jeg er en veldig lettrørt person. Det er litt upraktisk når sånt skjer, var det eneste en sjelvende Sigurd Julius klarte å si idet han ble kåret til Årets Urørt. Sigurd JuliusHan overbeviste publikum og dommere med en nydelig fremføring av låta “Østavind”, og får varm omtale av P3s musikksjef Mats Borch Bugge: – Den nye Stein Torleif Bjella. En småsær, rotnorsk artist med svært sterke tekstlige kvaliteter. Han fremstår trygg, scenevant og klar for mer. Sigurd Julius er en naturpoet. Ham vil treffe folk i Norge bredt og lenge, sier han.

  • Se Sigurd Julius’ sin opptreden under Urørtfinalen på NRK P3.

Om Sigurd Julius:

Sigurd Julius slo umiddelbart an da han og seksmannsorkesteret debuterte i en krok på Café Løkka våren 2011. Oppmerksomheten tiltok da debut-EP ”Gi et lite pip” høstet gode kritikker i oktober 2011, før han i mars 2012 viste det trønderske publikum at han var her for å bli med minialbumet ”Skull ønsk vi kunn vær dem vi va da vi ønska vi va dem vi e”. En trespors utgivelse titulert ”Gi faan” ble sluppet på det klassiske formatet MC-kassett 18. januar 2013, som en liten mellomlanding før høstens etterlengtede debut. 1. november slapp Sigurd Julius og orkesteret sin første langspillplate. 10 låter, spilt inn i et studio de har snekra sammen sjøl. Tilgjengelig på 180-grams vinyl, CD og via iTunes. Siden har de turnert landet på kryss og tvers. I tiden framover vil Sigurd Julius være å se i NRK Urørt-finalen, på Trondheim Calling og på By:Larm.