VIGGA Vers og Visevenner feiret 40 med «stinn brakke»

Vigga-010-ordforer Vigga-019-gaver Gudmund Waalen leser jubileumsdikt Vigga-053-fele

Vigga Vers og Visevenner (VVV) er den nest eldste viseklubben i Norsk Viseforum. Bare Skedsmo Viseklubb er noen måneder eldre. Klubben feiret sitt 40-årsjubileum med en jubileumskonsert i Bergslia gjestehus i Brandbu. Hyggelig var det at over hundre fans hadde møtt fram.

Birger Aasland

VVV hadde lagt opp til to avdelinger – en med en bukett egne og andres viser og en siste avdeling med gresk musikk med norsk tekst. Alt bundet sammen av kveldens joviale visevert Øystein Gulbrandsen.

Først var det imidlertid hilsninger og gaveoverrekkelse fra Knut Lehre, ordføreren i Gran,  og naboklubben Børre, samt Østnorsk Viseforum og Norsk Viseforum. Deretter var det tid for kveldens hedersgjest Gudmund Waalen som leste sin nyskrevne visetekst og Johan Forfod som fortalte litt fra viseklubbens tidlige historie. (Klikk på bildene for å se i større format).

Vigga-067-bouzouki

Så var det klubben sin tur med en avdeling med både norske og svenske viser i tillegg til litt country og irsk. Best likte jeg Torild Svendsruds vakre versjon av Vamps «Våken drøm».

Etter ei kaffepause benket  de 12 Viggamedlemmene seg på sine stoler igjen i to rekker og spilte greske viser av blant annet Mikis Theodorakis. Jon Skeie spilte bouzouki, sang og ledet avdelingen på en fremragende måte.  Visene de spilte var ikke tilfeldig valgt, de var nemlig også førti år gamle. Vi fikk høre «Brevet» og «Song til friheten» og ønskekonsertslageren «Hvite roser fra Athen».

VVV gjorde en meget god figur med mange gode framføringer som publikum tydeligvis satte pris på. Jeg savnet at solistene kunne fridd litt mer til publikum og ikke vært så opptatt av tekstene på notestativene. Viseklubben hadde for anledningen hentet inn en ung gjesteartist på fele og han støttet opp musikalsk og i tillegg kunne klubben vise til en brei instrumentering med både bass, munnspill og sologitar.

Vi gratulerer Vigga Vers og Visevenner med jubileet og ønsker lykke til framover. Framtida ser lys ut for klubben. Se flere bilder her… Fra Viggas jubileumskonsert