ORADIO – radio med bare norsk musikk!

Norske artister og den norske delen av platebransjen opplever en sterk og økende frustrasjon over radiosituasjonen i Norge. For norske artister blir det stadig vanskeligere å få sin musikk spilt på radio, en tendens som har vart en stund og som bare blir blir sterkere og sterkere. Dette sammenfaller med den dystre situasjonen for salg av musikk, med et stupende CD-salg og økende digitalt salg som gir minimale inntekter.

Kurer-Transi2Frustrasjonen våre norske artister opplever er reell. Og det er spesielt trist sett i lys av at norsk populærmusikk i all sin bredde har vært gjennom en rivende utvikling som har fått den konsekvensen at det nå eksisterer et boblende mangfold av musikk, ofte på et svært høyt kvalitativt nivå. Det går knapt en måned uten at internasjonale musikkmedier omtaler norske artister og utgivelser.

I lys av dette er det et paradoks at norsk radio velger å nedprioritere norsk musikk. Ordentlig Radio er den eneste radioaktøren som tar dette på alvor og kun spiller norsk musikk, døgnet rundt. Dette i rak motsetning til alle andre stasjoner, som snevrer inn musikkutvalget på bekostning av god norsk musikk.

Ordentlig Radio er nettradioen på oradio.no som bare spiller norsk musikk, og som eies av bl.a. Øystein Sunde, Helene Bøksle, Veslemøy Solberg, Igor Dunderovic, Terje Formoe, Halvdan Sivertsen, Tor Andersen (tidl. P4), Michael Skorbakk (tidl NRK), Hanne Krogh og mange andre fra musikkbransjen.

Siden de startet sine prøvesendinger i fjor har nettstedet passert 45 000 unike brukere i tillegg til lytterne på DAB+ i Oslo/Akershus ( 1,2 mill. Mennesker i dekningsområdet) og på FM i Drammensområdet. Og nå begynner sendingene virkelig å ta form, med nye programkonsepter og programledere.

Ordentlig Radio, med flere ulike programkonsepter, bl.a «Musikkpraten» (Pr i dag har 66 norske artister blitt viet hvert sitt portrettprogram i denne serien, som sendes hver ukedag, med repriser i helgen) har som mål å løfte frem norske artister og låter som fortjener å bli spilt på norsk radio, og som enten er blitt oversett, glemt eller aldri har blitt spilt tidligere. Det vil bidra til å presentere lytterne for det kvalitative mangfold som uomtvistelig er i norsk musikk, men som sjelden eller aldri blir presentert andre steder.

Vær med å gjøre denne radioen kjent for et større publikum. Bak Ordentlig Radio står 25 personer med et bankende hjerte for norsk musikk. Men ingen store mediemoguler, og vi trenger derfor hjelp fra både etablerte og nye artister til å nå ut til et størst mulig publikum. Spre det glade budskap der du kan, og be folk sjekke ut Ordentlig Radio, enten på nett (oradio.no), på Facebook, på DAB+ (lokaldab: Oslo) eller FM (Buskerud 101.3).

Og skulle du ønske å ta kontakt med radioen treffes Tor Andersen på tor@oradio.no. Han vil bli svært glad for å høre fra deg.