Birger Aasland og Jens Stoltenberg

Norsk Viseforum viste seg fram ved Prøysenstua

Nå er Prøysenfestivalen over for i år, og den var meget vellykket – også været! Norsk Viseforum (NVF) deltok denne gangen med en stand de to siste dagene.

Birger Aasland og Jens Stoltenberg Statsministeren sammen med Birger Aasland, styreleder i NVF  (–Hva med et abonnement, Jens?)

Styreleder Birger Aasland stilte med NVF-roll-up, viseblader og informasjonsark og fikk kontakt med mange viseinteresserte og håpet er at flere vil abonnere på det nye visebladet, bli medlemmer eller kanskje starte egen viseklubb. NVF ble iallefall synliggjort begge dager.

Mandag 22.juli var det visekveld med unge amatører som tolket Prøysen på sin måte. Det gjorde de veldig bra og her ligger Prøysens viser og visebevegelsen i gode hender, for ikke å si stemmer.

Tirsdag var det 99-års bursdagslag med grunnsteinsnedleggelse til det nye Prøysenhuset som skal komme i jubileumsåret 2014. Fra scena underholdt May Britt Andersen og Anders Baasmo Christiansen samt lokale aktører, og det var taler ved blant annet statsminister Jens Stoltenberg.

Norsk Viseforum og Østnorsk Viseforum har innledet et samarbeid med Prøysenhuset/festivalen som vi håper skal bli til gjensidig nytte både i jubileumsåret og i tida etter. Kanskje NVF neste gang kan vise seg fram også med visesang.