Ida Svanes Ziener

26.–29. april: Ida Svanes med band på togturné

På 4 dager gjør Ida Svanes med band 5 konserter i Rogaland.

Idéen er basert på sangen «All verdens tid» som Ida har laget en video til. Den handler om den gode følelsen man kan få når man reiser med toget. Tog ble derfor et naturlig valg av framkomstmiddel når Ida og hennes musikere drar på turné denne siste helgen i april.

Ida Svanes ZienerFørste stopp er Moi og Lundheim folkehøgskole, turen går så videre til Stavanger der de lørdag formiddag skal spille på Musikk- og filmbiblioteket. Samme kveld spiller Ida på Stills scene, denne gangen en delt konsert med den lokale artisten Kjell Reianes, som gjorde stor suksess med albumet «Aldri for seint» i 2011. Han er også nyvalgt medlem i styret i Norsk viseforum. Videre følger Ogna scene på Helgåleiren i Sirevåg, der Ida Svanes er del av en kveld med flere artister, og til slutt Jæren folkehøgskole.

Ida Svanes er artist og låtskriver med bakgrunn som klassisk gitarist. Hun har en egen evne til å beskrive store ting med små ord. Her er tekster om barndom, byliv og dagdrømmeri. Ida ga ut sin første EP ”Hus ved Havet” høsten 2011. Hun har studert på Nordiska visskolan i Kungälv, og har spilt en rekke konserter på viseklubber og scener rundt om i landet. Våren 2012 vant hun konkurransen ”Vis deg fram” under festivalen Viser ved kanalen i Telemark.

Med seg på laget har Ida Svanes den dyktige kontrabassisten Audun Reithaug, utdannet ved UiS og NMH, og involvert i flere bandprosjekter, bl.a. Kosmonavt. Samt den stødige perkusjonisten Luis Alberto som bl.a. har turnert med Katia Cardenal, og medvirket i flere prosjekter med søramerikansk folkemusikk. I tillegg er Atle Kvia med på mandolin, han kommer fra Stavanger, har studert på LIPA, og spiller i flere band, bl.a. Novel Arch. Sammen framfører de Idas sanger med energi og rytmisk driv!

Hør mer musikk av Ida Svanes her: https://soundcloud.com/ida-svanes

Konsertplan:

  • 26.april: Lundheim folkehøgskole kl 19.30 http://www.lundheim.fhs.no/
  • 27.april: Musikk- og filmbiblioteket i Stavanger kl 14.00 http://www.stavanger-kulturhus.no/STAVANGER-BIBLIOTEK/MUSIKK-OG-FILMBIBLIOTEKET/Biblaasessions-Ida-Svanes
  • 27.april: Stills Scene i Stavanger kl 20.00 https://www.facebook.com/events/143534592484869/
  • 28.april: Ogna scene, Helgåleiren kl 19.00 https://www.facebook.com/events/143534592484869/
  • 29. april: Jæren folkehøgskole kl 12.30 http://www.jarenfhs.no/