Asler Beck: Grünerløkka

Asle Beck: Grünerløkka

Asle Becks ”Grünerløkka” er en slentrende sommersang om barndomsminner fra bydelen i Oslo der Asle er født og delvis oppvokst.

Asler Beck: GrünerløkkaSangen føyer seg inn i rekken av hans siste radioslagere som ”Skur 55” og ”Varme vinder”. I tillegg er han nærmest blitt adoptert av vårt nordligste fylke takket være radiogjengangeren ”Finnmark” som noen finnmarkinger titulerer som ”nasjonalsang”. Med disse sangene er Beck blitt en del av den norske visetradisjonen samtidig som han representerer et friskt pust. De melodiøse melodiene ledsager poetiske tekster som ikke bare tar for seg livets store spørsmål, men også iakttar de små gledene i livet.  Musikalsk er han glad i det akustiske lydbildet, med ordentlige instrumenter spilt av levende musikere. Asle forhaster seg ikke med plateutgivelsene, men til gjengjeld er han mye ute på veien og spiller for folk. Asle debuterte med albumet ”Tanker fra igår” i 2008, og først i høst kommer oppfølgeren ”Gikk så stille forbi” der ”Grünerløkka” er med. Han skynder seg langsomt og har sangene lenge på konsertrepertoaret før de spilles inn på plate.

Besetning på ”Grünerløkka”:

Tekst/melodi/vokal: Asle Beck, Gitar/kor/produsent/miks: Magne Føreland, Trommer: Bjørn Einar Hanstveit, Bass: Øyvind Madsen, Stryk: Birgitte Kyllingstad.