Bjørn-Peder CD

8. des: Bjørn-Peder Johansen på Cafe Yamit, Rodeløkka

Bjørn-Peder vil lage en hyggelig kveld på nabokafeen sin, Cafe Yamit, som ligger i krysset Dælenenggt/Fjellgata, søndag 8.12 kl 20:00. Fri entre. Han har med egen BOSE PA så det blir topp lyd. Som han selv sier: «Jeg spiller for de som finner veien…»

Bjørn-Peder CDDette er en veldig koselig marokkansk kafé. Har spilt der før. Alle Nye og gamle skalder + alle andre er hjertelig velkommen!

«Tre døgn i november» ble utgitt den 8. november på alle digitale medier. Kun et bitte lite ekslusivt opplag fysiske CDer er trykket for anledningen, og CDen blir ikke å få i vanlig salg. Den består av 10 nye låter signert Brønnøyværingen Bjørn-Peder Johansen, som kan se tilbake på 10 år som solartist. Bjørn-Peder er valgt ut som Ukas artist på NRK P1, distrikt Nordland, i november.

Dette er femte utgivelse fra Oslobosatte Bjørn-Peder. Som tidligere beveger han seg i krysningen viser, viserock, folkrock, men en dæsj blues & country. Som alltid skrives og synges det på ren helgelandsdialekt. «Tre døgn i november» er på mange måter pulsen av høsten 2012 – slik Bjørn-Peder levde den. I løpet av kun et par uker skrev og spilte Bjørn-Peder inn materialet som ble denne utgivelsen, i tillegg til et par spor som ble spilt inn men som ble valgt bort. Han reiste over til USA og Nashville i all stillhet uten at noen visste om at ny produksjon var på gang, og spilte inn hele plata i løpet av tre intense kreative døgn. Med på laget hadde han et lite håndplukket band som har spilt med legender som Travis Tritt, Johnny Cash og Elvis Costello.

Her er tekster og fra storbyen virkelighet. Om alle de som må reise fra sine for å skaffe seg inntekt til livets opphols. Tiggeren Maria som sitter på et hjørne i Oslo :-  hun er en høyst reell person og sitter der den dag i dag. Her er en hyllest til unge Pakistanske Malala, som er blitt verdenskjendis siste året. Her er sanger om håp og lengsler, men også om livets skyggedaler, skjær i sjøen og samlivsbrudd.