Ragnar Sør Olsen

Lør 3. aug: «Saltvannsfolket» av og med Ragnar Sør Olsen

Ragnar Sør Olsen er en produktiv mann. Nå har han laget en hel visemusikal om kystkulturen, om fiskeren, havet og livet langs Bamblekysten – en del av Skagerrak. Du kan høre den i Sentrumsgården, Langesund lørdag 3. aug. kl 19.

”Saltvannsfolket” er en musikalsk skildring av livet langs kysten. Det handler om fiskeren og havet. Samtidig er det en hyllest til et folk som lærte å livnære seg på alt hva de maktet å fange i Skagerrak. Et folk som gjennom tusener av år har satt uslettelige spor, uten at vi tenker særlig over hva vi skylder dette foregangsfolket og deres utrettelige anstrengelser.

Saltvannsfolket plakatDu vil få høre om båndene mellom liv og lære – på liv og død. Og en kultur så full av finurligheter og funksjonelle løsninger på tekniske utfordringer som vi i dag, selv med all vår elektroniske kunnskap, kan ha tungt for å fatte.

Det handler om fiske, handel og ferdsel og et folk med enorm tilpasningsevne og skapertrang. Havet ga og havet tok. Men saltvannsfolket har med sitt ukuelig mot for lengst slått rot.

I visene vil du få høre om lokalkjente personer fra flere generasjoner tilbake, mens andre vil gjenkjenne en og annen bekjent, venn eller slektning.

Ideen om en musikalsk versjon av historien om Bamble-fiskeren og livet langs kysten er en videreføring av boken om ”Bamble-fiskerne – deres liv og virke”, utgitt i 2008.

Da er det ikke så rart at Langesund fikk ansvaret for å drifte Norges første redningsskøyte. Og, det at selveste Tordenskjold har ruslet rundt i dette landskapet er heller ikke til å kimse av.

Visene (14 i alt) blir bundet sammen med fortellinger og fakta om kystkulturen. Verket følges av en rekke bilder og illustrasjoner fra historien samtidig med sangene.

Varighet: 75 minutter.
Sentrumsgården, Langesund lørdag 3. aug. kl 19.
Billetter: 100,-.

Se også video med Ragnar Sør Olsen på vår nye showcase-side: VISEKASSA.