CD-omslag

Søsken gir ut plater på samme dag: Anne Kristin og Bjørn-Peder Johansen

CD-omslagAnne Kristin Sagmo: Te ein venn • Bjørn-Peder Johansen: No.4 – Få me heim I salg fra 4. mai 2012

Anne Kristin og Bjørn-Peder er søsken og kommer fra det området i Norge som ifølge GramArt produserer flest musikere per husstand – nemlig Brønnøy og Sømna kommune i søndre del av Nordland. Tross mange år i henholdsvis Bardu og Oslo har de  beholdt sin identitet og dialekt og hver av dem har bak seg 3 kritikerroste soloutgivelser.

Te ein venn og Få me heim er innspilt i Nashville. I en intens arbeidsperiode spilte Anne Kristin og Bjørn-Peder inn hele 29 låter i tre forskjellige studioer. Det gjorde de med bruk av håndplukkede musikere i verdensklasse og slektning, co-produsent, og korist Bertil Bertelsen fra Publiners. Dette har satt sitt preg på platene. Ja du leste riktig; platene. Begge søsken gir ut på samme dato 4. mai! (Teksten fortsetter under bildet) Pressebilde

Anne Kristin og Bjørn-Peder (foto Jorun Nymo).

Anne Kristin startet å skrive nord-norske viser allerede på åttitallet, men disse ble lagt bort til fordel for egenkomponerte countrylåter. «I’ve got dreams» kom i 1993 og «Wild mountain callin’» i 2002. Nå er tiden moden for å hente frem visene igjen. Tekstene gjenspeiler kjærligheten til hjemstedet, til folket som bor der – til det nære og kjære. Selv om Anne Kristin har bodd i Bardu i 16 år, er hjertet alltid i Brønnøysund – i Himmelblålandet.

Bjørn-Peders Johansens musikkstil er litt av det meste. Litt blues, country, litt viser og folkrock. Han er musikalsk altetende og kaller selv musikken Kystrock. Den er variert som kysten selv. Fra det råe til det myke og sarte. Fra Lofotfiske til historier fra asfaltjungelen.

Te ein venn inneholder 13 nordnorske viser. Det hele pakket inn i en forseggjort utgivelse med 24 siders booklet der tekstene er trykket. Tekstene er sentrale for Anne Kristin, og for henne er det viktig å formidle det nære og kjære. Kjærligheten til naturen og familien kommer til kjenne i visene Barndomsminne, Helgelandssommar og Sommarminne. Mennesker har alltid fascinert henne, noe visene Te ein venn, Drømmemenneske og Auån gjenspeiler. Noen mennesker ble viktigere, som visa Bestemor, Bestevenninne og Lille Banet er eksempler på.

Anne Kristin har vært soloartist siden 1989. Hun har spilt i en rekke band siden hun var helt ung. I 1987 var hun med på en utgivelse sammen med et danseband, i 1989 kom hennes første utgivelse på norsk ”Tanka om livet” og hun har siden gitt ut to countryplater. I forbindelse med utgivelsene har Anne Kristin hatt videoer på Country Music Television og opptrådt på radio, NRK TV, TV 2 og TV Norge. Anne Kristin har nå fått med seg dyktige musikere fra området Bardu-Målselv, og sammen skal de presentere låtmaterialet fra plata ”Te ein venn” til et større publikum.

No 4. Få me heim inneholder ti nye historier og et par gamle i ny drakt. Det hele pakket inn i en forseggjort utgivelse med 16 siders booklet med tekstene. Tekstene er viktig. Musikken er energisk. Her er historien om bestefedres kamp i sangen Lofotfeske og flyttelass midtvinters i Kebab Blues. Sentralt står temaet vennskap. Ungdommens latter speiles i Sång om vennskap mens livets mer sårbare sider kommer fram i Venn.

Bjørn-Peder har vært soloartist siden 2002. Før det var han en mye brukt sologitarist og spilte i mange band. Fra 2003 har han utgitt tre kritikerroste utgivelser samt en EP i eget navn og turnert Norge rundt med eget band og alene med sine akustiske gitarer. Høsten 2012 turnerer Bjørn-Peder med så forskjellige artister som Claudia Scott, Jeff Wasserman, Jørun Bøgeberg og Tove Bøygard – på en og samme scene. Bjørn-Peder har også vært aktiv i låtskriverklubben Nye Skalder.

NRK Nordland følger søskenparet i to dager denne uka og sender programmet på 4. mai. Se også oppslag fra lokalavisa BA.

AKIRCD001 Istind Records 2012
www.annekristin.com      

NO2B6CD1201 Hatten Records 2012
www.bjorn-peder.no

For mer info kontakt: Anne Kristin Sagmo (mail) – mobil 91 58 90 87
Bjørn-Peder Johansen (mail) – mobil 41 30 80 03

Publisert: 30. apr 2012.